ΔΑΣ «Kαρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA»: Καλεί στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Νοέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», με αίτημα την προκήρυξη απεργίας τώρα και καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης με μείωση μισθού, απευθύνει η«Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ – Μαρινόπουλος – DIA» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν: «Με την ενότητά μας, τη μαζική μας συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, με αγωνιστικές αποφάσεις να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας.
Η λογική ότι "δεν γίνεται τίποτα", ο δρόμος της απογοήτευσης, ο δρόμος της υπόκλισης στις δυσκολίες οδηγεί στο να περνάει ο σχεδιασμός της εργοδοσίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του.
Για αυτό είναι ανάγκη τώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Η ανεργία, η υποταγή στα κελεύσματα της εργοδοσίας δεν είναι λύση. Η "Μαρινόπουλος ΑΕ" δεν θα σταματήσει εδώ, θα ζητάει συνεχώς και άλλα, αύριο θα ζητήσει και την ίδια μας τη ζωή.
Θα το επιτρέψουμε;
Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας.
Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η "Μαρινόπουλος ΑΕ" προχωράει τώρα σε νέες μειώσεις μισθών 8%, μειώσεις που επιβάλλει με την υπογραφή ατομικής σύμβασης.
Η εταιρεία "Μαρινόπουλος ΑΕ" την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.
Φτάνει πια! Όχι άλλη μείωση στη ζωή μας!!!
Όχι άλλη μείωση στο μισθό μας!!!
Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας επιβάλλεται να οργανωθούμε και στα κλαδικά σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, σωματεία που η εργοδοσία δεν έχει καταφέρει να τα βάλει στο χέρι, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!!
Να δυναμώσει η οργάνωσή μας σε κάθε κατάστημα. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά για να σπάει η τρομοκρατία, ο φόβος, να δυναμώσει η ανάγκη μαζικής απεργιακής απάντησης.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε στην εκτίμηση μας ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου δεν ανταποκρίνεται στην απαίτηση των εργαζομένων για οργάνωση της συλλογικής αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα. Με τη στάση της βάζει πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας..
Αντί η πλειοψηφία του σωματείου να πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση βγάζει ανακοινώσεις για να τρομάξει "δήθεν" η εργοδοσία, πηγαίνει σε συναντήσεις με την εργοδοσία χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κουβεντιάζει, τι συμφωνεί, δεν ενημερώνει καν το ΔΣ, προχωράει σε Γενική Συνέλευση χωρίς το διοικητικό συμβούλιο να το γνωρίζει, να έχει συνεδριάσει.
Όλα τα παραπάνω δεν εξυπηρετούν την ενότητα που δήθεν ευαγγελίζεται η πλειοψηφία του σωματείου, αλλά την εργοδοσία που περνάει ανεμπόδιστα και χωρίς καμία αντίσταση τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 8%.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν μέσα στα καταστήματα, μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, για να υπάρξει οργανωμένη μαχητική αντίσταση των εργαζομένων για να μην περάσουν οι "οικειοθελείς αποχωρήσεις", οι απολύσεις συναδέλφων μας.
Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να μη δεχτούν οι συνάδελφοί μας κανέναν εκβιασμό, να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση, καμία οικειοθελή παραίτηση.
Βρεθήκαμε και θα βρεθούμε σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα μαζί με τα κλαδικά μας σωματεία για να δυναμώσει η αντίσταση, να μην κλείσει κανένα κατάστημα, να μην απολυθεί κανένας συνάδελφός μας.
Εμείς που εκλεγήκαμε με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ καλέσαμε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου να συνεδριάσει άμεσα, να πάρει απόφαση γενικών συνελεύσεων σε όλα τα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως εάν πήραν μέρος στις εκλογές του σωματείου.
Τώρα να πάρει απόφαση για απεργιακή απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στην αυξημένη επίθεση της εργοδοσίας και να απαιτήσουμε:

  • Καμία απόλυση.
  • Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
  • Καμία οικειοθελή αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget