Αύξηση τελών κυκλοφορίας με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
«Είναι μικρή η αύξηση» ανέφερε ο υπουργός στην Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να χρυσώσει το χάπι και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια επιβάρυνση στα αυτοκίνητα από το έτος 2006 και μετά, καθώς και στα αυτοκίνητα που φορολογούνταν με βάση τους ρύπους υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση εκεί». Συνεπώς, θα επιβαρυνθούν με τέλη κυκλοφορίας και τα οχήματα με αντιρυπαντική τεχνολογία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «υπάρχει μια ελάφρυνση στα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, δηλαδή του 1994 και του 1995» και παραδέχθηκε ότι «υπάρχει μια μικρή μείωση εκεί, ξεκινάει από -5% και φτάνει περίπου το -7%».
Σημαντική είναι η επιβάρυνση στα υβριδικά αυτοκίνητα άνω των 1500 κ.ε από το 2010 και μετά, που έως σήμερα απαλλάσσονταν από τέλη κυκλοφορίας, πλέον επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας στο 60% των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων. Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει για τις υβριδικές δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες.  
Συνημμένα Αρχεία: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget