Βόλος: Επίσκεψη αλληλεγγύης στους απεργούς της ΒΙΣ και της Coca - Cola από την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου

Επίσκεψη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΒΙΣ στο Βόλο (όμιλος «Φιλίππου») έκαναν την Πέμπτη 19 Νοέμβρη ο πρόεδρος Παναγιώτης Κατάρας και άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Σημειώνεται ότι η απεργία στο εργοστάσιο συνεχίζεται, μετά την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το τμήμα χαρτοποιίας και να πετάξει στο δρόμο 31 συνολικά εργαζόμενους.
Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και συνδικαλιστές από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκαν στη συνέχεια τους απεργούς της«Coca Cola», για να εκφράσουν και σε αυτούς τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους. Οι εργαζόμενοι της «Coca Cola» απεργούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες μέχρι τις 27 του Νοέμβρη, οπότε και θα καθορίσουν με νέα Γενική Συνέλευση τα επόμενα βήματά τους.

Μέχρι τότε, η εργοδοσία έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους να απαντήσουν αν δέχονται να μεταφερθούν για δουλειά στο Σχηματάρι, όπου θα ενσωματώσει την παραγωγική δραστηριότητα του Βόλου και την αποθήκευση από την Κάτω Κηφισιά, στο πλαίσιο «επενδυτικού σχεδίου» ύψους 26 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο στο Βόλο απασχολούνται 86 εργαζόμενοι, ενώ η διακοπή της λειτουργίας του θα πλήξει και αρκετούς «εργολαβικούς» και «εξωτερικούς συνεργάτες». Την Τρίτη εξάλλου είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget