Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του «Ζούρα» παρά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό

Συνεχίζεται και την Παρασκευή 20 Νοέμβρη η απεργία των εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων«Ζούρα», ακόμα πιο αποφασιστικά, πάρα τις προσπάθειες της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, αλλά και να τους διασπάσει, δίνοντας σε ορισμένους μερικά από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι, μετά και την πρόσφατη γενική τους συνέλευση, βρίσκονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από το περασμένο Σάββατο 14/11. Διεκδικούν, ανάμεσα σε άλλα, δεδουλευμένα μηνών, ανάκληση των απολύσεων, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας, επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη το πρωί, η εργοδοσία προχώρησε ένα ακόμη βήμα για να φοβίσει τους απεργούς. Ξημερώματα ακόμη, πριν αρχίσει η βάρδια, στις 6 πμ, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Σχηματάρι. Όπως καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων, στις επιχειρήσεις «Ζούρα», διαπίστωσαν πως το εργοστάσιο δούλευε κυρίως με διευθυντικά στελέχη, προϊστάμενους και ελάχιστους εργαζόμενους που πήγαν για δουλειά κάτω από πιέσεις.
«Ταυτόχρονα στον προαύλιο χώρο βρίσκονταν τέσσερις άγνωστοι εύσωμοι άντρες, εκ των οποίων ο ένας οπλοφορούσε και κινήθηκαν προς την πύλη, προς το μέρος των απεργών εκτοξεύοντας φραστικές απειλές. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ήταν παρών, συνομιλούσε με τους άγνωστους και φαινόταν σαν να τους δίνει οδηγίες», καταγγέλλεται.
Οι απεργοί, έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, κάλεσαν την αστυνομία, υπέβαλαν μηνύσεις και κατήγγειλαν τα γεγονότα, καθιστώντας υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Αργότερα, όμως, η Αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου, Γιάννη Τζαβάρα, καθώς οι τρεις άγνωστοι άντρες είχαν υποβάλει από τη μεριά τους μήνυση εναντίον του!
Να σημειωθεί ότι ο τέταρτος άντρας -εκείνος που σύμφωνα με τις καταγγελίες οπλοφορούσε- είχε απομακρυνθεί από το εργοστάσιο πριν έρθει η αστυνομία. Ο πρόεδρος του σωματείου αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά, ενώ προηγήθηκε παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη προς την κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ζητά από το υπουργείο να οριστεί συνάντηση παρουσία του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου για το σύνολο των αιτημάτων του σωματείου που διεκδικεί: Άμεση ανάκληση των απολύσεων, καταβολή των δεδουλευμένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα του σφαγείου στην Τανάγρα, χορήγηση εβδομαδιαίων ημερών ανάπαυσης, κανονικών αδειών, νυχτερινής προσαύξησης, 8ωρων ενσήμων, αναλυτικών μισθοδοσίας και υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ολόκληρη η επιστολή στο συνημμένο
Συνδέσεις Ειδήσεων: 
Συνημμένα Αρχεία: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget