Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Στερεά - Εύβοια

Μαζικές και δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας.
Λιβαδειά
Το μήνυμα για αγωνιστική συσπείρωση εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας εναντίον της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής λαίλαπας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφτασε σε κάθε τόπο δουλειάς, κάθε σπίτι, κάθε σχολείο χάρη στην ακούραστη κινητοποίηση των συλλόγων και των ομάδων εργαζόμενων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Χιλιάδες ανακοινώσεις από τα ταξικά σωματεία και συλλόγους όπως των ιδιωτικών υπαλλήλων, των ΕΒΕ, των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και του Συλλόγου Γυναικών της επαρχίας Λιβαδειάς μοιράστηκαν χέρι με χέρι, ξεσηκώνοντας τους ανθρώπους της δουλειάς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς. Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, αλλά πιο εντυπωσιακή και πιο ελπιδοφόρα ήταν η μαζική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης που έφτασαν χειροκροτούμενοι στη συγκέντρωση κρατώντας το πανό τους. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών επαρχίας Λιβαδειάς Λαμπρινή Γερονικολού, ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Λιβαδειάς της ΠΑΣΕΒΕ Ταξιάρχης Μπούκιος και ο εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Συλλόγων Δημήτρης Παπιώτης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Πελέκης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκε η αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να μην παραπλανηθούν από την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τον αντιλαϊκό της προσανατολισμό και τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της πίσω από την παραπλανητική δικαιολογία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «άνισης μάχης». Κανέναν πια δεν ξεγελούν οι θεατρινισμοί και οι ψεύτικες υποσχέσεις για «ισοδύναμα» που τάχα θα απαλύνουν τις συνέπειες «για τα φτωχά λαϊκά στρώματα». Είναι πια γνωστό σε όλους ότι αυτή η πολιτική της ΕΕ είναι και δική τους πολιτική. Αυτή επιδίωκαν από την αρχή. Οι δήθεν «αντιμνημονιακές» κορόνες προεκλογικά στόχευαν στο να εγκλωβίσουν το λαό σε ψεύτικες προσδοκίες και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο που είχε αρχίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε συλλαλητήριο στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Άμφισσα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας το πρωί της Πέμπτης 12 Νοέμβρη στην πλατεία Λαού της Άμφισσας.
Το δυναμικό «παρών» έδωσε πλήθος λαού της Άμφισσας και της Φωκίδας, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, μαθητές. Μαζική ήταν η παρουσία εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτη της γαλλικής πολυεθνικής «KERNEOS», παρά τη σκληρή εργοδοτική τρομοκρατία που υφίστανται, καθώς και μαθητών του ΕΠΑΛ Άμφισσας που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες σχολικές εγκαταστάσεις και ελλείψεις καθηγητών. 
Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του Μπάμπη Κοντάρη, εκ μέρους της Επιτροπής ΠΑΣΕΒΕ Φωκίδας.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτη, Θύμιος Αγγελόπουλος. Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού να τσακίσουν το εργατικό, ταξικό κίνημα ώστε να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα η γαλλική πολυεθνική ΚΕΡΝΕΟΣ, που εκμεταλλεύεται το δημόσιο ορυκτό πλούτο στην περιοχή μας, έχει εξαπολύσει επίθεση στο σωματείο γιατί έπραξε το αυτονόητο, να υπερασπιστεί τα εργατικά δικαιώματα. Έπραξε το αυτονόητο όταν συνέβαιναν και συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο τα εργατικά ατυχήματα και απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Μεταλλείων για να καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων στις στοές. Έπραξε το αυτονόητο και αντέδρασε όταν ξεκίνησαν οι απολύσεις την άνοιξη. Έπραξε το αυτονόητο και αντέδρασε όταν καταστρατηγήθηκε το 8ωρο, όταν ξεκίνησαν οι μειώσεις μισθών. Ο εργοδότης, εκμεταλλευόμενος το κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που κυριαρχεί στο λαό μας, προσπαθεί να στρέψει τους εργάτες ενάντια στο σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο, απειλώντας τους με απόλυση εάν δεν υπογράψουν κείμενο που καταδικάζει τους συνδικαλιστές που μπαίνουν μπροστά για να μην επικρατήσουν οι συνθήκες γαλέρας στην επιχείρηση. Έφτασε στο σημείο να αναγκάσει τους εργάτες να πραγματοποιήσουν πορεία ενάντια στο Εργατικό Κέντρο. Στοχοποιεί τους συνδικαλιστές, τους αλλάζει πόστα για να τους απομονώσει από τους συναδέλφους, τους βρίζει και με ωμό τρόπο καλεί τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο σωματείο επειδή το σημερινό διοικητικό συμβούλιο δεν του κάνει γιατί αντιδρά. Δε φτάνει που εκμεταλλεύεται το δημόσιο ορυκτό πλούτο, προσπαθεί να επιβάλει και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας χωρίς να βρίσκει την παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση, η οποία και της τον παραχωρεί».
Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους του κέντρου της Άμφισσας, όπου οι συγκεντρωμένοι με παλμό βροντοφώναξαν συνθήματα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και κατά της βαρβαρότητας του τρίτου μνημονίου: «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Μαθητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Λαμία
Στη Λαμία ο παλμός της απεργίας δόθηκε από τις 9.30 πρωί με παράσταση διαμαρτυρίας των Αγροτικών Συλλόγων Μακρακώμης, Στυλίδας, Πελασγίας στον ΟΓΑ για το Ασφαλιστικό των αγροτών και τα προβλήματα όσων χάνουν την ασφάλισή τους λόγω αδυναμίας πληρωμής εισφορών. Έγινε συνάντηση με τη διευθύντρια και κατάθεση ψηφίσματος.
 Στη μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, που έγινε στη συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυνε ο
Βαγγέλης Τσολίσιος, αγρότης και ο Μάριος Δαϊτσιώτης, σπουδαστής στα ΤΕΙ Λαμίας. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Παναγιώτη Λιάκο, εκπαιδευτικό. Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης. Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε και στην Αταλάντη.  
Χαλκίδα
Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης. Πήραν μέρος αρκετά σωματεία από εργοστάσια της περιοχής και χαιρέτισαν εκπρόσωποι από τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές, την ΟΓΕ και τους συνταξιούχους.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σπύρος Λοξός, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Ιδιαίτερη στιγμή στην κινητοποίηση ήταν όταν πέρασε η πορεία των μαθητών που χαιρετήθηκε από το βήμα και χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους. Στις ομιλίες αναδείχθηκε η αιτία των προβλημάτων, οι προσπάθειες για την οργάνωση του αγώνα, την ενδυνάμωση των σωματείων και συνολικά της οργάνωσης του λαού και των εργαζομένων. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο Μαντούδι και την Ιστιαία.
Στο Αλιβέρι  Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αλιβέρι, χαιρετισμό απηύθυναν η Κατερίνα Παπουτσή, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, η Μαρία Λεβέντη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, ο Τάκης Ζωντος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, ο Γιώργος Παπαρήγας, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κύμης - Αλιβερίου, ο Ευάγγελος Κέκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων περιοχής Αλιβερίου.
Ιστιαία
Η απεργιακή κινητοποίηση στην Ιστιαία έγινε στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή εργατών, ΕΒΕ αλλά και μαθητών.
Συμμετείχαν τα σωματεία Εργαζομένων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, Οικοδόμων Αιδηψού, Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας και Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέας. 
Στην κεντρική ομιλία που έγινε από εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ, τονίστηκε ότι «ο λαός θα σωθεί με τον αγώνα του. Φτάνει να αγωνιστεί κάτω από τη δική του σημαία και τα δικά του συμφέροντα. Όχι κάτω από τη σημαία του κεφαλαίου που έχει ματώσει, έχει σμπαραλιάσει τη ζωή του. Με το νέο μνημόνιο στα χέρια τους οι μεγαλοεργοδότες θα ζητήσουν κι άλλα. Δεν θα έχει τελειωμό η επίθεση. Εμείς πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα». 
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Κάρυστος
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Καρύστου, ο οποίος αναφέρθηκε στις περικοπές στις συντάξεις και στο νέο Ασφαλιστικό. 
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δ. Παρασκευάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προετοιμάζει το δεύτερο "πακέτο" προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου.
Ετοιμάζονται δηλαδή νέα μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα των δύο πρώτων μνημονίων. Αυτά τα νέα μέτρα έχουν να κάνουν με νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, με νέους φόρους, με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Μπροστά σ’ όλα αυτά η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μας λένε να κάνουμε υπομονή. Πως τα μέτρα είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας, πως θα παρθούν ισοδύναμα για να αποκαταστήσουν την κοινωνική αδικία. Λένε ψέματα! (...)
Όλοι μαζί με ψηλά το κεφάλι να μπούμε στη μάχη, να μην υποχωρήσουμε, κλείνοντας τα αυτιά μας στις Σειρήνες του συμβιβασμού, του δήθεν ρεαλισμού. Να μην περιμένουμε άλλο υποψήφιους "μεσσίες" να μας σώσουν, να μας απαλλάξουν από τα προβλήματά μας.
Να μην απαιτήσουμε τίποτα λιγότερο από τις σύγχρονες ανάγκες μας! Όσο είμαστε ο καθένας μόνος του ο εχθρός μας θα μοιάζει ανίκητος. Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζομένων που απεργούν και διαδηλώνουν στις 71 συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας γιατί εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο της κοινωνίας! Με την οργάνωσή μας μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Ο λαός μας και οι άλλοι λαοί το έχουν αποδείξει με την πάλη τους πολλές φορές! Κόντρα σε όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους, ο δικός μας μονόδρομος είναι να διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget