Σε 15.000 διακοπές ρεύματος σε δύο βδομάδες προχώρησε η ΔΕΗ

Σε 15.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρεών προχώρησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας ύστερα από εντολές της ΔΕΗ, κλιμακώνοντας την επίθεση στα λαϊκά στρώματα, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Τον τελευταίο μήνα οι εντολές αποκοπής έφτασαν τις 100.000.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, οι εντολές αποκοπής το τελευταίο διάστημα εκτοξεύθηκαν και ξεπέρασαν ακόμη και τα νούμερα που καταγράφονταν προ πενταετίας, τα οποία κυμαίνονταν σε 60.000 με 70.000 το μήνα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φτάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ οφείλουν στη ΔΕΗ οι καταναλωτές στη Μέση και Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Εξ αυτών, τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν 440.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ (τα ποσά αυτά η ΔΕΗ τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού), οι οποίοι έχουν μεταπηδήσει σε άλλους παρόχους ρεύματος.
Επίσης, 280 εκατ. ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής κατανάλωσης (Υψηλή Τάση), εκ των οποίων τα 250 εκατ. αφορούν τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, για τις οποίες μάλιστα υφίσταται η γνωστή διαδικασία προσφυγής στη διαιτητική διαδικασία.
Επίσης, το ποσό των 220 εκατ. ευρώ οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων τα 115 εκατ. αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κυρίως Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget