Την επίθεση στους απεργούς της «Γενικής Ανακύκλωσης» καταγγέλλουν εργατικά σωματεία

Την επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους απεργούς της «Γενικής Ανακύκλωσης» σταΓιάννενα, που περιφρουρούν την απεργία τους, η οποία γίνεται ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις που θέλει να επιβάλει η εταιρεία ακόμα και διά ροπάλου, καταγγέλλουν τα Διοικητικά Συμβούλια των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων από το Εμπόριο, τις Υπηρεσίες, την Καθαριότητα.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Οι δυνάμεις καταστολής ενεργούν με εντολή τις συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και λειτουργούν ως συνέταιροι της εργοδοσίας, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στους απεργούς για να καταφέρουν να σπάσουν την απεργία με απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας κάνοντας 8 συλλήψεις εργαζομένων.
Τα διοικητικά συμβούλια των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων από το Εμπόριο, τις Υπηρεσίες, την Καθαριότητα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της "Γενικής Ανακύκλωσης".
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, τις Υπηρεσίες, την Καθαριότητα, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η συγκυβέρνηση, η εργοδοσία, εμείς απαντάμε με την οργάνωση των εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην υπάρχουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, απλήρωτη δουλειά, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και να απαιτήσουμε δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους με δικαιώματα.
Η επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας είναι ενιαία και οργανωμένη, οργανωμένη και ενιαία πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση.
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις των σωματείων του ΠΑΜΕ πανελλαδικά.
Απαιτούμε:
  • Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από το εργοστάσιο.
  • Να απελευθερωθούν οι εργαζόμενοι.
  • Καμία μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου.
  • Συνθήκες και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους».
Το κείμενο υπογράφουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων:
Κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Λάρισας.
Κλαδικά Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Επιχειρησιακά Σωματεία:
Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL» Ν. Αττικής
Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ»
Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «PRAKTIKER»
Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» ( S/M)
Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΕΛΛΟΝ»
Σωματείας Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων: Δυτικής Αττικής, Λαυρίου, Ζακύνθου, Χαλκίδας, Αγρινίου, Ηγουμενίτσας, Λαμίας, Λιβαδειάς, Φωκίδας, Ναυπλίου, Αχαΐας, Καλαμάτας, Πύργου, Λευκάδας, Άρτας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Κατερίνης, Βέροιας - Νάουσας, Πρέβεζας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ξάνθης, Κοζάνης, Κομοτηνής, Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Σάμου, Βόλου, Ρόδου, Κω, Μυτιλήνης, Χίου, Εορδαίας, Κορίνθου και Τρίπολης.
Σωματεία Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων: Πειραιά, Λάρισας και Βόλου. 

Σωματεία Καθαριστριών Εργολαβικών Συνεργείων:  Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget