Νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας καταγγέλλει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Ένα νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας, καταγγέλλει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά στην επιχείρηση «Βασίλαγας». Όπως καταγγέλλει, η εργοδοσία μετέθεσε εργαζόμενη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης, από το κατάστημα της Γραβιάς (25ης Μαρτίου) στο κατάστημα του Σχολαρίου, με στόχο να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση της.
Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης αναφέρει ότι «υπερασπίζοντας το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοίκηση της επιχείρησης (5 Νοέμβρη), την ίδια μέρα προσφύγαμε στο ΣΕΠΕ και μετά από μια τηλεφωνική σύσταση ορίστηκε τριμερής συνάντηση στο τέλος Νοέμβρη. Αντιπροσωπεία της Ένωσης  προσπάθησε να συναντήσει τη διεύθυνση της επιχείρησης (6 Νοέμβρη) και βρέθηκε αντιμέτωπη με την άρνηση για κάθε συζήτηση, με βρισιές και προπηλακισμούς».
Αναφέρει επίσης ότι «με τη δράση του, το σωματείο ανέδειξε συγκεκριμένα προβλήματα» στα καταστήματα της επιχείρησης, όπως απλήρωτες υπερωρίες, διεύρυνση του ωραρίου στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, αλλά και εργασία επτά ημέρες τη βδομάδα χωρίς ρεπό στο κατάστημα Σχολαρίου. 

Η Ένωση καλεί «όλους τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους συσπειρωμένοι στο σωματείο και συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget