Ομοσπονδία Οικοδόμων: Στο πλευρό των απολυμένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των απολυμένων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, των ταξικών σωματείων της περιοχής, που προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης σεκατάληψη των γραφείων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με αίτημα την επαναπρόσληψή τους, εκφράζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Η επαναπρόσληψη αυτή είχε επιτευχθεί σε συνάντηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου Άρτας και των απολυμένων, με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά.
Το υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την καλούσε να προχωρήσει στην απρόσκοπτη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, όπως προηγούμενα, δηλαδή με τη συνέχιση της εργασίας των 6 εργαζομένων που απολύθηκαν λόγω συνδικαλιστικής δράσης.
Η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, με διάφορα προσχήματα, αρνείται τη συνέχιση της εργασίας στους 6 απολυμένους. Δικαιολογημένα προκύπτει το ερώτημα: Ποιος έχει την ευθύνη για τη λύση του συγκεκριμένου ζητήματος; Έχει την ευθύνη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ή αυτό είναι ευθύνη ενός υπαλλήλου;
Αν η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο πρέπει να απαντήσει γιατί δεν υλοποιείται μια συγκεκριμένη απόφαση από την υφιστάμενη υπάλληλο, την προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. Αν έχει την ευθύνη και δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα, τότε με τη στάση του ο υπουργός ακυρώνει την ιδιότητά του.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γίνουν μπαλάκι στις πολιτικές τακτικές του υπουργείου, της προϊστάμενης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας που εμπλέκεται στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης του μεσαιωνικού κάστρου.
Τα πολιτικά προβλήματα, οι διαφωνίες, οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, που υποκρύπτει η στάση της προϊστάμενης της Εφορείας, δεν μπορούν να λυθούν στις πλάτες των εργαζομένων.

Καλούμε άμεσα να λυθεί το ζήτημα και οι απολυμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget