Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας

Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούληςγια την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας. Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας.
Απλήρωτα παραμένουν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας. Ενδεικτικά στην 6η ΥΠΕ, η πληρωμή έχει γίνει μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2015 και αυτή με περικοπές σε ποσοστό μέχρι και 30%. Εκκρεμεί επίσης η πληρωμή εφημεριών των ετών 2012 και 2013, που δεν καλύπτονταν από τις εγκεκριμένες ανεπαρκείς πιστώσεις.
Αποτελεί πρόκληση να οφείλονται δεδουλευμένα σε εκατοντάδες εργαζομένους, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απαλλαγή μεγάλων επιχειρήσεων από εισφορές στους Δήμους καθώς ακόμα και από πρόστιμα για φοροδιαφυγή.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν ώστε:
Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των χρωστούμενων εφημεριών των ετών 2012 και 2013.
Να πληρώνονται όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες και η πρόσθετη αποζημίωση για νυχτερινά, αργίες και Κυριακές χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περικοπές». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget