ΕΚ Άρτας: Χαιρετίζει το νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Το νικηφόρο αγώνα των 6 απολυμένων εργαζομένων στο έργο «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου Άρτας» που μετά από 18 μέρες αγωνιστικών κινητοποιήσεων πέτυχαν την ανάκληση των απολύσεων χαιρετίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Η νίκη των εργαζομένων φανερώνει ότι η ανυποχώρητη στάση με επίκεντρο τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστεί η επίθεση της εργοδοσίας, να μπουν στέρεες βάσεις στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για την υπεράσπιση της ζωής μας, την κάλυψη των αναγκών μας. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει μέσα από τις συνεχόμενες και χωρίς ταλαντεύσεις δυναμικές παρεμβάσεις των εργαζομένων που αξιοποίησαν κάθε μορφή πάλης (εξορμήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, παρεμβάσεις στο υπουργείο) και με την ταξική αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη από εργατικά σωματεία, φορείς, την Ομοσπονδία Οικοδόμων, Εργατικά Κέντρα έφεραν τελικά τη νίκη στον αγώνα τους.
Με τη θετική αυτή εξέλιξη κατέρρευσαν τα ψεύτικα επιχειρήματα περί “μη ύπαρξης κονδυλίων στο έργο” ή ότι “δεν υπάρχει δουλειά (φυσικό αντικείμενο)”, ξεπεράστηκαν τα προσχήματα που συνεχώς και μέχρι την τελευταία ώρα επικαλούνταν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και δεν πέρασαν τα διάφορα παιχνίδια που στήνονταν πάνω στις πλάτες των απολυμένων.
Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν οι σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, που παρά την απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε μετά από πιέσεις της ΔΑΣ, ουσιαστικά δεν την στήριξε, έλαμψε με την απουσία της από τις κινητοποιήσεις και συνεχώς αναμασούσε τα επιχειρήματα της υπηρεσίας, καλλιεργώντας αυταπάτες και τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους.
Ο αγώνας των εργαζομένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας σπάει στην πράξη το γνωστό ιδεολόγημα “τίποτα δεν γίνεται” που καλλιεργείται συστηματικά και με διάφορους τρόπους στους χώρους εργασίας για να σκύβουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι, να έχουν μειωμένες απαιτήσεις και να κυριεύονται από ηττοπάθεια και μοιρολατρία. Ο αγώνας αυτός δείχνει ότι είναι μονόδρομος η σύγκρουση και η ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που στόχο έχει την επέκταση της ιδιωτικοποίησης του πολιτισμού με κάθε μέσο και τη θυσία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει και από το νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στη “Spider - Γενική Ανακύκλωση ΑΕ” στα Γιάννενα που κατάφεραν με σκληρό ταξικό αγώνα να ανακαλέσουν τις 17 απολύσεις που ήθελε να κάνει η εργοδοσία. Στο βαθμό επομένως που θα ενισχύεται αυτή η κατεύθυνση στους αγώνες που αναπτύσσονται θα ανεβαίνει η αποτελεσματικότητα της πάλης, η εργατική τάξη θα μπορεί να κατακτάει καλύτερες θέσεις ώστε να οργανώνει την πάλη για να πετύχει νίκες σε όλα τα επίπεδα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους στο επίκεντρο της προσοχής και της δράσης τους να βάλουν τις ανάγκες τους. Να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Να συμπορευτούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους αγώνες για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε, την ενίσχυση της προοπτικής που στο επίκεντρό της θα βάζει το “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον καπιταλισμό κανένα συγχωροχάρτι”». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget