Φόβους για οριστικό κλείσιμο του «Αμαλία Φλέμινγκ» εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Φόβους ότι το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» οδεύει προς οριστικό κλείσιμο, μετά την υποβάθμισή του, την κατάργηση κρεβατιών και τμημάτων και τη συγχώνευση με το «Σισμανόγλειο», εκφράζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Αφορμή αποτελεί έγγραφο του υπουργείου Υγείας, με το οποίο δηλώνεται πως θα προχωρήσει σε σύνταξη νέου κοινού οργανισμού για «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμινγκ».
 Οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ»  καταγγέλλουν πως εδώ και χρόνια υπάρχουν μεθοδεύσεις από τη διοίκηση και τις κυβερνήσεις για «κατάργηση του Χειρουργικού Τομέα» και τελικά «λουκέτο» στο νοσοκομείο, «υποβάθμιση όλων των δημόσιων δομών περίθαλψης της περιοχής και του Σισμανόγλειου», με στόχο την «περιστολή δαπανών».
Επιπλέον σημειώνουν πως αν συμβεί αυτό, τα «πάνω από 3.000 περιστατικά το μήνα θα προστεθούν στο "Σισμανόγλειο" και μάλιστα με συνολικά ακόμα λιγότερο προσωπικό από το ήδη ελάχιστο, ενώ θα χαθούν 7-8 ημέρες γενικής εφημερίας το μήνα για το λαό της Αττικής».
Το υπουργείο Υγείας παραδέχεται πως με σχετικό έγγραφο «ζητήσαμε από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων δυσλειτουργιών και προβλημάτων της διαδικασίας συγχωνεύσεων που είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».

Δεν κάνει λόγο για αναβάθμιση των δυο νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, με επαναφορά των κρεβατιών και των τμημάτων που έκλεισαν, αντίθετα αναφέρει «ανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη σε όλες τις ΥΠΕ». Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για νέα λουκέτα, για νέα υποβάθμιση, αφού μπορεί να θεωρηθεί περιττό να υπάρχουν παραπάνω από 1-2 ίδιες κλινικές ή δυο νοσοκομεία σε μια περιοχή. Πάντως, το υπουργείο ξεκαθαρίζει πως «οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί είτε για τους οργανισμούς είτε για το νοσοκομειακό χάρτη, θα προέλθει μέσα από ευρύ διάλογο και διαβούλευση με όλους τους φορείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget