Ψηφίζουν στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας από τις 21 έως τις 30 Νοέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η διοίκηση του Συνδικάτου.
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα διεξαχθούν από το Σάββατο 21 έως και τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη στο Συνδικάτο και στους χώρους δουλειάς.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή οι αρχαιρεσίες θα γίνουν ως εξής:
  • Σάββατο 21 Νοέμβρη: - Από τις 11.00 έως τις 16.00 σε βιοτεχνίες.
    - Από τις 16.00 έως τις 19.00 στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου.
  • Κυριακή 22 Νοέμβρη:  12.00-20.00 στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου.
  • Δευτέρα 23 Νοέμβρη: - Από τις 10.30 έως τις 17.00 σε βιοτεχνίες.
    - Από τις 17.00 έως τις 18.30στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης (ΕΚΑ), 4ος όροφος.
  • Τρίτη 24 Νοέμβρη: - Από τις 10.30 έως τις 17.00 σε βιοτεχνίες.
     - Από τις 17.00 έως τις 18.30 στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης (ΕΚΑ), 4ος όροφος.
  • Τετάρτη 25 Νοέμβρη: 9.00-17.00 σε βιοτεχνίες.
  • Πέμπτη 26 Νοέμβρη: 10.00-18.00 σε βιοτεχνίες.
  • Παρασκευή 27 Νοέμβρη: 
    - Από τις 11.00 έως τις 16.00 σε βιοτεχνίες.
    - Από τις 16.00 έως τις 19.00 στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης (ΕΚΑ), 4ος όροφος.
  • Σάββατο 28 Νοέμβρη:
    - Από τις 9.00 έως τις 15.00 σε βιοτεχνίες.
    - Από τις 15.00 έως τις 17.00 στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης (ΕΚΑ), 4ος όροφος.
  • Κυριακή 29 Νοέμβρη: 11.00-19.00 στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης, 4ος όροφος.
  • Δευτέρα 30 Νοέμβρη:
    - Από τις 11.00 έως τις 18.00 σε βιοτεχνίες.
    - Από τις 18.00 έως τις 19.00 στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης (ΕΚΑ), 4ος όροφος.
Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του κλαδικού συνδικάτου υπογραμμίζει:
«Συναδέλφισσα - Συνάδελφε στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό, στα Τσαγκαράδικα, στα Πλυντήρια, στα Φασονατζίδικα, μη συμβιβάζεσαι με τη μαύρη εργασία, με την απληρωσιά, με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τις απλήρωτες υπερωρίες. Μην αποδεχτείς τη δουλειά μέχρι τα 67 γιατί θα είσαι στα αζήτητα πολύ νωρίτερα, μόνιμα στην ανεργία, σακατεμένος, χωρίς δυνατότητα να αποκαταστήσεις την υγεία σου.
Συνάδελφε τσαγκάρη και κλωστοϋφαντουργέ, μην αποδεχτείς το πετσόκομμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Στο χέρι σου είναι να ορίσεις εσύ το μέλλον σου. Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας και στις κατακτήσεις που είχαμε. Ό,τι κατάκτηση έχουμε κρατήσει με νύχια και με δόντια την περίοδο της κρίσης οφείλεται και στην αταλάντευτη, ακούραστη και πρωτοπόρα δράση του Συνδικάτου για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα μας, να μην επιτρέψουμε εμείς και τα παιδιά μας να γίνουμε έρμαια στον εργασιακό μεσαίωνα και τις επιδιώξεις των βιομηχάνων, στη σύγχρονη σκλαβιά.
Μην αφήσεις την κατάσταση στα χέρια μιας κυβέρνησης που σε παραπλάνησε για να μας βάλει όλους στο χέρι να αποδεχτούμε να είμαστε φτηνότεροι και υποταγμένοι ζητώντας νέες θυσίες στο όνομα των κερδών των εκμεταλλευτών μας.
Οι μόνες θυσίες που αξίζει να κάνουμε είναι αυτές του αγώνα, που δίνει προοπτική και ελπίδα να απολαμβάνουμε οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουμε.
Είναι ψέμα ότι μπορεί να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων. Δεν έγινε πότε και σε καμία χώρα. Πουθενά δεν υπήρξε ανάκτηση απωλειών και κατακτήσεων, χωρίς την πάλη των εργαζομένων. Η ανάπτυξη που μας λένε θα είναι χτισμένη στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και στην αύξηση της εκμετάλλευσης.
Μην αποδεχτείς τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης τον 20ό αιώνα.
Μην αποδεχτείς να σε τσακίζουν στη φοροληστεία την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσουν προκλητικά τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές.
Μην επιτρέψεις να σου πάρουν οι τράπεζες το σπίτι που με κόπο και θυσίες έφτιαξες.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, τώρα έχουμε περισσότερη πείρα και μπορούμε να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Όσοι συνάδελφοι τα προηγούμενα χρόνια δεν πείστηκαν ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας, στη συλλογική πάλη και στην ταξική μας ενότητα, τώρα είναι η ώρα να το κάνουν πράξη, αφήνοντας πίσω κάθε απογοήτευση και μοιρολατρία.

Πάλεψε μαζί με το Συνδικάτο που είναι όπλο στα χέρια σου. Η μαζικοποίηση και η ενίσχυσή του είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αγώνων, για να βάλουμε φρένο στην επίθεση. Να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και μας τη στερούν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget