Άρτα: Πέτυχαν την ανάκληση των έξι απολύσεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Την ανάκληση των έξι συνολικά απολύσεων εργαζομένων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, καθώς και την άμεση επιστροφή τους στη δουλειά πέτυχαν η αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου Άρτας, του συνδικάτου οικοδόμων Άρτας και των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι οι απολύσεις αφορούσαν τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Οικοδόμων, καθώς και τεσσάρων άλλων εργαζομένων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.
Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας τονίζει πως «Η εξέλιξη αυτή φανερώνει ότι η ανυποχώρητη στάση με επίκεντρο τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστεί η επίθεση της εργοδοσίας, να μπουν στέρεες βάσεις στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για την υπεράσπιση της ζωής μας, την κάλυψη των αναγκών μας. Απαντάει στην πράξη στην κυβερνητική προπαγάνδα που λέει ότι, με βάση το αποτέλεσμα στις εκλογές, οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική και ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να δεχτούν την σφαγή της ζωής τους.
Στο βαθμό που θα ενισχύεται αυτή η κατεύθυνση θα ανεβαίνει η αποτελεσματικότητα της πάλης, η εργατική τάξη θα κατακτάει καλύτερες θέσεις για να παλεύει να πετύχει νίκες σε όλα τα επίπεδα».
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει και τη στάση των πλειοψηφιών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο δημόσιο και το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας που οδηγεί στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, καθώς ισχυρίζονταν ότι οι απολύσεις έγιναν με «νόμιμο τρόπο». 
Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους «να συμπορευτούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους αγώνες για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε, την ενίσχυση της προοπτικής που στο επίκεντρό της θα βάζει το δίκιο του εργάτη.
Η απεργία στις 12 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να γίνει σταθμός για την κλιμάκωση του αγώνα σε αυτή την κατεύθυνση».


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget