ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σηκώνει σκόνη για να σκεπάσει τις πομπές της

Με μυθεύματα για προπηλακισμούς από στελέχη του ΠΑΜΕ, προσπαθεί να συγκαλύψει απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενόψει συνεδρίου
Εξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο θα κάνει φέτος συνέδριο τοΕργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), σε μια προσπάθεια της πλειοψηφίας (πρώην ΠΑΣΚίτες που «μετακόμισαν» στον ΣΥΡΙΖΑ) να διατηρήσει τους συσχετισμούς ενόψει συνεδρίου της ΓΣΕΕ (Μάρτης 2016). Την επιχείρηση εκτεταμένης νοθείας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα από τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού έχει καταγγείλει δημόσια το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που μοιράζεται πλατιά στους εργαζόμενους.
Μπροστά στο στόχο τους, οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι αδίσταχτοι και αυτό επιβεβαιώνει η απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΚΗ να εγγράψει μέλος του Εργατικού Κέντρου ένα διασπαστικό σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις ανατολικής Κρήτης».
Το συγκεκριμένο σωματείο εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου το Δεκέμβρη του 2014. Από τότε δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έκανε ούτε μία κινητοποίηση, παρά μόνο κρυφές εκλογές ένα μήνα πριν από το συνέδριο του ΕΚΗ για να βγάλει τους αντιπροσώπους και να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο ΔΣ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ! Αυτό το σωματείο ενέκρινε κατά πλειοψηφία η διοίκηση του ΕΚΗ, σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 16/11/2015.
Διαμαρτυρία από τις ταξικές δυνάμεις
Η απάντηση της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου,που δρα στο εργατικό κίνημα από το 1918 και είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΚΗ, ήταν άμεση. Το βράδυ της Πέμπτης, αντιπροσωπεία του ταξικού σωματείου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΚΗ, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Αντί όμως ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας να απολογείται για τις αθλιότητες που διαπράττουν σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά του κινήματος, ήταν θρασύς απέναντι στην Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και όταν η αντιπροσωπεία αποχώρησε, κατήγγειλε με ανακοίνωση ότι «δεχτήκαμε φασιστική επίθεση από ομάδα 30 συνδικαλιστών του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) (...) Επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο προκαλώντας τους σωματικές βλάβες»!
Απαντώντας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΕΚΗ για «δημιουργία εντυπώσεων». Προσθέτει, επίσης, ότι «μέχρι και την αποχώρηση του σωματείου από την παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΚΗ, δεν υπήρξε καμία γρατζουνιά σε κανέναν παρευρισκόμενο. Βέβαια, είναι γνωστό με τι ευκολία ο κ. Βοργίας δημιουργεί ψεύτικες πραγματικότητες για να κρυφτεί από το πραγματικό ζήτημα: Οτι έχει κάνει το ΕΚΗ μαγαζάκι του, κάνει εκλογές όποτε θέλει, φτιάχνει σωματεία ανύπαρκτα. Αυτές τις πρακτικές δεν τις κάνει πρώτη φορά!».
Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, στα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, η Ενωση τους καλεί «να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, τις πρακτικές που έχουν αποξενώσει τους εργαζόμενους από τα σωματεία. Να αγκαλιάσουν την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχει γράψει εκατοντάδες εργαζόμενους στο σωματείο και έχει γίνει αποκούμπι εκατοντάδων εργαζομένων στον κλάδο».
Προκαλούν τους εργαζόμενους
Στο μεταξύ, τις καταγγελίες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έσπευσαν να υιοθετήσουν και να αναπαραγάγουν, με χαρακτηριστική ταχύτητα και ευκολία, η ΓΣΕΕ και μεγάλες Ομοσπονδίες που βρίσκονται στα χέρια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι οι ίδιες πλειοψηφίες που καλύπτουν νοθείες και παρατυπίες στις αρχαιρεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για να κρατάνε το συνδικαλιστικό κίνημα καθηλωμένο στις ορέξεις της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης.
Από αυτήν τη σκοπιά, είναι τουλάχιστον αστείο να κάνει υποδείξεις στο ΠΑΜΕ η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ότι «η συνδικαλιστική δράση και η ιδεολογική αναφορά των εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνδικαλιστών δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης με όρους βίας και τραμπουκισμού».

Τα λένε αυτά εργατοπατέρες που συνυπογράφουν με την εργοδοσία το χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων στους κλάδους τους και ταυτόχρονα πρωτοστατούν σε νοθείες και σε διάτρητες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες σωματείων, για να διατηρούν την πλειοψηφία και να κάνουν τη λάντζα της εργοδοσίας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget