Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά: Στο πλευρό των εργαζομένων του ομίλου «Ζούρα»

Την επιστράτευση από την εργοδοσία ακόμα και μπράβων στον όμιλο «Ζούρα» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ξεπέρασε κάθε όριο η εργοδοτική τρομοκρατία στον όμιλο "Ζούρα" καθώς επιστρατεύτηκαν μπράβοι που ακόμα και με απειλή όπλων προσπάθησαν μάταια να σπάσουν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων.
Η κίνηση αυτή αποδεικνύει πως τα αφεντικά δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να υπερασπίσουν τα κέρδη τους, αλλά κυρίως πως μπροστά σε αποφασισμένους και ενωμένους σε ταξική κατεύθυνση εργάτες, γίνονται ανίσχυροι όλοι τους οι μηχανισμοί.
Εδώ και μια εβδομάδα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα για τα οποία η διοίκηση του ομίλου ούτε καν διαπραγματεύεται. Βρήκε όμως λεφτά για να αποπληρώνει επιλεκτικά ορισμένους εργαζόμενους προκειμένου να σπάσουν την απεργία. Και αυτή η προσπάθεια όμως έπεσε στο κενό αφού και αυτοί αρνήθηκαν να πάνε για δουλειά αν δεν εξοφληθούν και οι συνάδελφοί τους.
Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά αφήνει ανενόχλητο τον επιχειρηματία να χρησιμοποιεί μαφιόζικες μεθόδους, ενώ όταν αγωνίζονται οι εργαζόμενοι, κινητοποιούνται αστραπιαία οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί εναντίον τους.
Αυτό που καίει την εργοδοσία είναι πως από τότε που δημιουργήθηκε το σωματείο, και με τη στήριξη του κλαδικού συνδικάτου οι εργαζόμενοι πέτυχαν πλήθος κατακτήσεων και πληρώθηκαν τα περισσότερα δεδουλευμένα τους. Σήμερα η εργοδοσία επιτίθεται ξανά γιατί δεν συμβιβάζεται με την παραχώρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων στους εργαζόμενους. Θέλει το μέγιστο κέρδος και την πρωτιά στον ανταγωνισμό στον κλάδο της πτηνοτροφίας, όπου επικρατεί παντού καταπάτηση δικαιωμάτων, απληρωσιά, μειώσεις, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία κ.ά.
Αποδεικνύεται ότι κανένας εργασιακός χώρος δεν μπορεί να δώσει μόνος του τη μάχη. Άλλωστε οι ανταγωνιστές επιχειρηματίες, όταν έχουν απέναντί τους τος εργάτες, στηρίζουν ο ένας τον άλλον.
Γι’ αυτό καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις πτηνοτροφίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους στον όμιλο "Ζούρα" και εμπράκτως. Να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις τους, να παράσχουν αν χρειαστεί υλική βοήθεια και να αρνηθούν να αναλάβουν να βγάλουν εργολαβικά δουλειά για λογαριασμό του συγκεκριμένου ομίλου, σπάζοντας έτσι την απεργία των συναδέλφων τους. Αν σήμερα νικήσουν οι εργάτες, θα ανοίξει ο δρόμος για κατακτήσεις σε όλο τον κλάδο. Αν αντίθετα νικήσει ο εργοδότης, οι συνθήκες δουλειάς θα χειροτερεύσουν σε όλες τις επιχειρήσεις.

Να γίνει αφορμή ο συγκεκριμένος αγώνας για κοινή δράση για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, να οργανωθούν όλοι στα σωματεία τους και στο κλαδικό συνδικάτο, να οργανωθούν κι εκεί που ακόμα δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση. Να δώσουμε μαζί τη μάχη και για τα προβλήματα του κάθε χώρου και για όλο τον κλάδο».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget