Λαμία: Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ στο συνέδριο του ΕΚ Φθιώτιδας Αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστό

Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λαμία.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αναφέρει:
«Χαιρετίζουμε τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν στο 34ο Εκλογικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Νοέμβρη στη Λαμία.
Συνέδριο που έγινε μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης με την εργατική τάξη να ακριβοπληρώνει τις συνέπειες των πολιτικών που συναποφασίζονται στην ΕΕ προς όφελος του κεφαλαίου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί με τις άλλες δυνάμεις διαχείρισης του συστήματος που κάνουν ψευτοαντιπολίτευση.
Κόντρα στις εκφυλιστικές διαδικασίες από τη μεριά της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στάθηκαν όρθιοι και ανέδειξαν τη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" σε δεύτερη δύναμη.
Είμαστε η μόνη παράταξη που παρ' όλη τη μείωση των αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο, 131 από 156 το 2012, έχουμε αύξηση σε ψήφους και ποσοστό: 28 ψήφους και 22,05% από 21 και 15% το 2012.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που διατήρησε την αυτοδυναμία με διάφορα τερτίπια (έχουμε προβεί σε καταγγελία) πήρε 72 ψήφους και 56,69% από 85 και 60,71% το 2012.
Το ίδιο και η ΔΑΚΕ που πήρε 23 ψήφους και 18,11% από 33 και 23,57% το 2012.
Αναδεικνύεται ακόμα μια φορά η ανάγκη να προχωρήσουμε πιο οργανωμένα, πιο αποτελεσματικά στο δρόμο της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος και στο νομό μας, της συσπείρωσης των εργαζομένων στη γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τους πολιτικούς της εκφραστές.
Στη σήψη του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού αντιτάσσουμε τη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος.
Ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων, που υπάρχει, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, εμπόδιο στην προσπάθειά μας να έχουμε κίνημα ικανό να σταθεί απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, να διεκδικήσει όσα χάσαμε και όσα έχουμε ανάγκη για μια ζωή με δικαιώματα.
Η δύναμη που μας δόθηκε από τους συναδέλφους να είναι σίγουροι ότι θα είναι δύναμη δική τους σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε σωματείο.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Όλοι στην πρώτη γραμμή. Ούτε παλιά - ούτε νέα μνημόνια.

Ούτε παλιός - ούτε νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget