Στις 15 Νοέμβρη ψηφίζεται η επόμενη σειρά μέτρων δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος

Στις 15 Νοέμβρη επιδιώκει η κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή το δεύτερο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων, όπως δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM», αναφέρει πως «υπάρχει και μια άλλη σειρά μέτρων, τα οποία θα ψηφιστούν περίπου στις 15 Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας το κομμάτι των προαπαιτούμενων για τη δεύτερη εκταμίευση. Σας θυμίζω ότι η πρώτη είναι των 2 δισ. και στη συνέχεια το 1 δισ.».
Δεν διαψεύδει την επιβολή χαρατσιού με πρόσχημα το Ασφαλιστικό, λέγοντας «είναι σκέψεις. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πάρα πολλά δύσκολα ζητήματα και κρίσιμα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και βεβαίως καλό είναι αυτά σε έναν ευρύτατο διάλογο να μπαίνουν. Έχουμε μπροστά μας να υλοποιήσουμε τα προαπαιτούμενα τα οποία συμφωνήθηκαν».
Για το ζήτημα των πλειστηριασμών αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας», αλλά έκανε γνωστό πως η προστασία θα γίνει κάτω από κάποια συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια.
Ανέφερε συγκεκριμένα πως «δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τα όρια. Ωστόσο, θα σας πω ότι βεβαίως με κριτήρια εισοδηματικά, αλλά και συνολικής περιουσίας, το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, με στόχο η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων να μην αγγιχτεί». Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαιώνει πάντως ότι η ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων θα γίνει με τρόπο που να εξυπηρετεί τις τράπεζες, λέγοντας «το μεγάλο αυτό πρόβλημα οφείλει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να έχουμε και βιώσιμο τραπεζικό σύστημα».
Σε ερώτηση, ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, αν η κυβέρνηση θα συγκρουσθεί με τα τηλεοπτικά κανάλια για τις άδειες, απαντά «δεν νομίζω ότι μπαίνει τέτοιο θέμα, ούτε από κάποιον θα δεχθούμε απειλές ότι θα συγκρουστούμε. Δεν γεννάται τέτοιο ζήτημα» και προσθέτει ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να καταθέσει ένα νομοσχέδιο «το οποίο αποκαθιστά ισορροπίες». Ήδη στην κυβέρνηση ασκείται κριτική ότι θέλει να μοιράσει την τηλεοπτική πίτα και σε φιλικούς επιχειρηματικούς ομίλους.
Για το πόσες θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες δήλωσε ότι «μπαίνει ένα όριο, το οποίο μένει και λίγο προς συζήτηση. Νομίζω ότι το αρχικό όριο θα είναι 5-8. Έχει γίνει μια συζήτηση» και προσθέτει ότι τελικά ο αριθμός των αδειών θα εξαρτηθεί από τις προσφορές που θα κατατεθούν, λέγοντας «αντιλαμβάνεστε ότι μέσω και των προσφορών, θα αποτυπωθεί και το πόσο πραγματικά μπορεί να αντέξει η πραγματικότητα σήμερα. Ο νόμος οφείλει να βάλει όρια. Και αναλόγως, δεν απαιτείται να φτάσουμε στο ανώτατο όριο. Αναλόγως των προσφορών».  
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget