ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Απεργιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις (VIDEO)

Κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού και στα Ξενοδοχεία στο πλαίσιο της απεργίας  ενάντια στις συνθήκες γαλέρας.
Στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Τέρμα πια στις θυσίες για τα κέρδη τους. Αγώνας τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το ξενοδοχείο «Electra Palace» .
«Την ώρα που οι μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου πραγματοποιούν ρεκόρ κερδών, οι θέσεις εργασίας με ολοκληρωμένα δικαιώματα συνεχώς μειώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης.
Κατήγγειλε την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τοπικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. «Αφού με ευθύνη των δυνάμεων που έχουν και την πλειοψηφία πραγματοποίησαν εκλογές-παρωδία, με μόνο στόχο την εξασφάλιση αντιπροσώπων, δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν έστω ένα ΔΣ για την οργάνωση αυτής της απεργίας, παρ’ όλες τις πιέσεις που τους άσκησαν οι ταξικές δυνάμεις».
Στη συνέχεια οι απεργοί με σύνθημα «Σταθερή δουλειά, Ασφάλιση, Υγεία για κάθε εργαζόμενο στα ξενοδοχεία»πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Κατέληξαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αντιγονιδών, μπροστά στο ξενοδοχείο «ΜANDRINO» που ανήκει στον Ανδρέα Μανδρίνο, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Η μάχη της απεργιακής περιφρούρησης δίνεται από το πρωί σε ΘεσσαλονίκηΠιερία και Χαλκιδική.
Το ΣΕΤΕΠΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο ξενοδοχείο «BELLAGIO» που απέλυσε μια μέρα πριν την απεργία εργαζόμενη μέλος του ΣΕΤΕΠΕ επειδή δήλωσε πως θα συμμετέχει στην κλαδική απεργία. Ήδη το ΣΕΤΕΠΕ προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκιδικής.

Σε άλλες πόλεις

Στα Γιάννενα, η Ένωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων από το πρωί δίνει τη μάχη της απεργίας, κάνοντας παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα ακόμα και την τελευταία στιγμή να απεργήσουν και τους καλεί να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση το απόγευμα στις 7 μ.μ. στον Πλάτανο επί της οδού Αβέρωφ.
Στα Χανιά, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγοράς, όπου μίλησε ο Ιωσήφ Αποστολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων. Ακολούθησε πορεία στο παλιό λιμάνι μπροστά από επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία που κατέληξε στο Κουμ Καπί. 
Στη Ζάκυνθο, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων με απεργούς και στελέχη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε σε μεγάλους χώρους δουλειάς για να στηρίξει τους εργαζόμενους που ήθελαν να απεργήσουν. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα του ΕΚΖ, όπου εκδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των απεργών για να επιδοθεί στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και στους συλλόγους ξενοδόχων Λαγανά και Αρκαδίων.
Στη Ρόδο, τα επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία Amilia Mare & Paradise Village, Sheraton και Miramare συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΟΤ και αργότερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κύπρου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget