ΚΟΡΙΝΘΟΣ Μεθοδεύεται ακύρωση των εκλογών στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων επειδή ψήφισαν άνεργοι

Αντί για την οργάνωση αγώνων των εργαζομένων το διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου συνεδριάζει την Δευτέρα 24 Ιούλη για το αν θα ακυρώσει τις εκλογές που έγιναν στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορίνθου επειδή ψήφισαν και οι άνεργοι.
«Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και όλου του νομού να μην επιτρέψουν να παρθεί μια τέτοια απόφαση που στην ουσία της αποκλείει τους άνεργους από τα σωματεία, εμποδίζει την οργάνωσή τους και την πάλη τους» τονίζει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορίνθου. Σημειώνει πως «η προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών του σωματείου μας έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέο κτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα της απεργίας και βάζει νέα εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων» και ότι «για εμάς είναι αδιανόητο οι άνεργοι να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου μας και συμμετείχαν στις εκλογές που έγιναν στις 8, 9 και 10 Ιουλίου. Η αύξηση της συμμετοχής ενόχλησε την εργοδοσία και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές του νομού μας, όπως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.
Στα πλαίσια αυτά προσπαθεί να ακυρώσει τις εκλογές του σωματείου.
Η δικαιολογία με την οποία θέλει να ακυρώσει τις εκλογές είναι γιατί στο σωματείο μας εγγράφονται και ψηφίζουν άνεργοι συνάδελφοι. Μάλιστα σε έναν κλάδο όπως του εμπορίου και των υπηρεσιών, με την ανεργία να σπάει κόκκαλα, με εκατοντάδες να δουλεύουν εποχιακά, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Σε έναν κλάδο στον οποίο επεκτείνονται ραγδαία οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η ανασφάλιστη εργασία.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την οργάνωση των εργαζομένων και των άνεργων του νομού μας, των συμβασιούχων, των εργαζόμενων σε εργολάβους, αλλά κάνουν ότι μπορούν για να την υπονομεύσουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν τη καρέκλα τους μετρώντας τα κουκιά των αντιπροσώπων.
Φαίνεται πως η αύξηση της δύναμης του σωματείου μας μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Κυρίως όμως τους ενοχλεί ότι δυναμώνει η γραμμή πάλης που βάζει το σωματείο μας, κόντρα στην εργοδοσία και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Όπως συμβαίνει και με άλλα σωματεία που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με το δικό μας και αρνείται να εγγράψει στη δύναμη του εργατικού κέντρου.
Αυτός είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Εκφράζει τη λογική του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας, της εργασιακής ειρήνης και του κοινωνικού διαλόγου. Για να υποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα και του νομού μας στις απαιτήσεις της εργοδοσίας έχει υιοθετήσει πλήρως τα επιχειρήματά τους για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας, πολλοί παραμένουν ανοργάνωτοι εκτός σωματείων. Με ευθύνη αυτών των δυνάμεων στους περισσότερους εργασιακούς χώρους δεν κουνιέται φύλλο.
Η προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών του σωματείου μας έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέο κτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα της απεργίας και βάζει νέα εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων.
Ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων δε φιμώνεται!
Για εμάς είναι αδιανόητο οι άνεργοι να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα οι άνεργοι να οργανώνονται στα σωματεία του κλάδου τους. Θυμίζουμε πως ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82, ο οποίος είναι πάνω από τα καταστατικά των σωματείων, προβλέπει τη συμμετοχή των ανέργων στα σωματεία τους.
Ό,τι και να κάνει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, δεν θα παραιτηθούμε από την προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων και των άνεργων του κλάδου μας.
Το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το σωματείο μας.
Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου να αναλογιστούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν και να μην ακολουθήσουν τον πρόεδρο σε αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική. Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, με την πάλη τους να παραμερίσουν κάθε τι που μπαίνει εμπόδιο στην οργάνωσή τους.
Τη Δευτέρα 24/7 στις 7μμ συνεδριάζει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. Θα περίμενε κανείς η συνεδρίαση να έχει θέμα την οργάνωση και την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζόμενων και των άνεργων του νομού μας.
Αντίθετα έχει σαν θέμα την ακύρωση των εκλογών το σωματείου μας.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και όλου του νομού να μην επιτρέψουν να παρθεί μια τέτοια απόφαση που στην ουσία της αποκλείει τους άνεργους από τα σωματεία, εμποδίζει την οργάνωσή τους και την πάλη τους.»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget