ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ Οι μεταλλεργάτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κόντρα στην πλειοψηφία της ΠΟΕΜ

Από κινητοποίηση των μεταλλεργατών
«Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας εμείς οι μεταλλεργάτες, κόντρα στην πλειοψηφία της ΠΟΕΜ που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να πάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αλλά αναθεματίζει κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την ανάκτηση των απωλειών, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος των βιομηχάνων του κλάδου καταγγέλλοντάς μας, ότι μπαίνουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη». Αυτό επισημαίνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), με αφορμή την πραγματοποίηση της Ολομέλειας της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) την Δευτέρα 17 Ιούλη, με θέμα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και άλλα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου.
Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις αναφέρουν τα εξής:
«Εδέησε η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να καλέσει ΔΣ και το έκανε μέσα στο κατακαλόκαιρο. Τη στιγμή που για μήνες ήταν σε εξέλιξη μια σειρά μάχες στον κλάδο του Μετάλλου, με τα προβλήματα σε όλους τους χώρους αμέτρητα και η ΠΟΕΜ αρνιόταν όχι μόνο να πάρει πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους αγώνες ή για να οργανώσει αγώνες για τα πραγματικά προβλήματα των μεταλλεργατών, αλλά αρνιόταν ακόμα και για τα μάτια του κόσμου να βάλει μια τακτική συνεδρίαση.
Για την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ ο πολύμηνος - πολύμορφος αγώνας των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά - Περάματος - Σαλαμίνας, οι οποίοι συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για το 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο (ήδη εφαρμόζεται στο 95% του Κλάδου), για υπογραφή ΣΣΕ με βάση την ΣΣΕ των ετών 2009-2010 (ήδη πάνω από 65 Επιχειρήσεις έχουν υπογράψει), απλά δεν υπάρχει.
Για την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ ο πολύμηνος ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων στις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ, συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου της Φθιώτιδας για κατάργηση των σκλαβοπάζαρων, απλά δεν υπάρχει.
Τι ήρθαν να μας πουν σε αυτό το ΔΣ λοιπόν οι κύριοι της πλειοψηφίας, στην 15λεπτη εισήγησή τους, για το θέμα της ΣΣΕ; …ότι ο ΣΕΒ δεν θέλει Σύμβαση, θέλει μόνο ατομικές Συμβάσεις στα επίπεδα της Εθνικής ΣΣΕ (λες και δεν το ξέρουν όλοι οι μεταλλεργάτες αυτό, που το ζουν καθημερινά στο πετσί τους) και ότι το μόνο που μας μένει είναι να ελπίζουμε ότι μετά τον Αύγουστο του ‘18, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα επαναφέρει το Νόμο για τις ΣΣΕ. Να ελπίζουμε δηλαδή ότι αυτή η κυβέρνηση που έχει ψηφίσει ήδη δύο μνημόνια και δεκάδες άλλους αντεργατικούς νόμους, που διατηρεί όλους τους προηγούμενους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και φορτώνει νέα δεινά στις πλάτες μας, θα έρθει κάποια στιγμή να μας σώσει… Κρύβουν μάλιστα (γιατί αποκλείεται να μην ξέρουν) ότι με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αλιεία, δέκα ημέρες μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου η κυβέρνηση ανέστειλε στο διηνεκές και αυτή ακόμα την δέσμευσή της.
Άγνοια; Ανικανότητα; Αυταπάτες; Αδυναμία;
Όχι συνάδελφοι, τίποτα από όλα αυτά. Είναι ταγμένοι στο πλευρό των συμφερόντων των εργοδοτών και αποφασισμένοι να προωθήσουν κάθε αντεργατικό μέτρο της εκάστοτε κυβέρνησης, στους μεταλλεργάτες.
Γι’ αυτό εχθρεύονται κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γι’ αυτό συκοφαντούν τους αγώνες τρομοκρατώντας τους εργάτες, ότι οι αγώνες διώχνουν τις δουλειές ή κλείνουν τα εργοστάσια.
Συνάδελφοι
Τα ταξικά Συνδικάτα Μετάλλου, Αττικής και Φθιώτιδας μπροστάρηδες στον αγώνα, με συνεχείς συνελεύσεις, συνεδριάσεις και συλλογικές διαδικασίες δίνουν έναν αγώνα, που πρέπει να γενικευτεί, να μπουν στο δρόμο αυτό και άλλοι χώροι χιλιάδες μεταλλεργάτες σε όλη την χώρα που ζουν την άγρια εκμετάλλευση των εργοδοτών και την ταξική βάρβαρη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ως συνέχεια των προηγούμενων.
Είναι ο αγώνας των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για υπογραφή ΣΣΕ στην κατεύθυνση της ανάκτησης των απωλειών και η μάχη για το 35ωρο, όπως και ο αγώνας των εργολαβικών της ΛΑΡΚΟ, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, που μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα και πόλο συσπείρωσης για όλους τους μεταλλεργάτες, ανεξαρτήτως εργοδότη και χώρου εργασίας, σε όλη τη χώρα, με στόχο την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων.
Αποδεικνύεται περίτρανα πως οι εργαζόμενοι μπορούν με μπροστάρηδες τις μπαρουτοκαπνισμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ να οργανώνουν την πάλη τους, να συσπειρώνονται, να απαιτούν αγωνιστικά, να διεκδικούν δικαιώματα, την ανάκτηση των απωλειών. Μπορούν οι αγώνες μας να έχουν αποτελέσματα ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, κόντρα στο ρεύμα.
Οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ καλούν όλους τους μεταλλεργάτες, εργαζόμενους από όλη την χώρα, από τα Ναυπηγεία, τα Ε.Α.Σ, την ΕΛΒΟ, την Ε.Α.Β, την ΠΙΤΣΟΣ, την ΜΠΙΚ, τις εταιρείες στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο, από όλη τη χώρα να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα.
Να παλέψουμε για ανάκτηση όλων των απωλειών. Ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους τίμιους συνδικαλιστές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους να αναπτυχθούν αγώνες παντού.
  • Για υπογραφή ΣΣΕ κλαδικής και επιχειρησιακών. Να παλέψουμε συντονισμένα ενάντια στα σκλαβοπάζαρα.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο εργασίας να έχουν την ίδια σχέση εργασίας, να έχουν ΣΣΕ, να έχουν πλήρη και σύγχρονα δικαιώματα.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να σταματήσει η εντατικοποίηση, που γεννά εργοδοτικά εγκλήματα στο βωμό του κέρδους.
Οι εργαζόμενοι να πετάξουν από το σβέρκο τους συνδικαλιστές που λειτουργούν ως εκπρόσωποι των εργοδοτών και της εκάστοτε κυβέρνησης. Να γραφτούν τώρα χιλιάδες μεταλλεργάτες στα ταξικά συνδικάτα.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας εμείς οι μεταλλεργάτες, κόντρα στην πλειοψηφία της ΠΟΕΜ που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να πάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αλλά αναθεματίζει κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την ανάκτηση των απωλειών, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος των βιομηχάνων του κλάδου καταγγέλλοντάς μας, ότι μπαίνουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη.
Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και πρέπει να απομονωθούν. Λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές μας για να κάνουν τη δουλειά τους οι εργοδότες.
Εμείς έχουμε την δύναμη - Εμείς παράγουμε τον πλούτο.
Να πάρουμε τώρα την κατάσταση στα χέρια μας.
Να ανάψει η φλόγα του αγώνα παντού, να απαιτήσουμε την ζωή που έχουμε ανάγκη, την ζωή που μας αξίζει».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget