ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Επιβεβαιώνει την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων (EΓΚΥΚΛΙΟΣ)

από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών
Η ερμηνευτική EΓΚΥΚΛΙΟΣ που εκδόθηκε χτες, διατηρεί τις ασάφειες και για το μεσοδιάστημα από τις 7/6 μέχρι τη σύναψη των νέων συμβάσεων
Με ερμηνευτική EΓΚΥΚΛΙΟΣ έφτασαν τα μαντάτα...
Στο μεταξύ, η ερμηνευτική εγκύκλιος που εκδόθηκε χτες και αφορά τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους, επιβεβαιώνει ότι η τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε την περασμένη Τρίτη (άρθρο 24 του νόμου 4479/2017) η κυβέρνηση στη Βουλή, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018.
Συγκεκριμένα, η κυβερνητική τροπολογία προβλέπει ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούσαν οι δήμοι μέχρι τις 7/6/2017, μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι δήμοι μέχρι τις 31/7/2017 να αιτηθούν την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα, με την προϋπόθεση ότι η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται εξολοκλήρου από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη.
Αν οι δήμοι δεν ζητήσουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δεν μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Επίσης, οι συμβασιούχοι μπορεί να απολυθούν και νωρίτερα από το Μάρτη του 2018, μόλις καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων, που αφορούν στο μόνιμο προσωπικό. Οι συμβασιούχοι, δηλαδή, θα απολυθούν έτσι κι αλλιώς, άμεσα ή μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ ένα μέρος μόνο απ' αυτούς ενδέχεται να επιστρέψει στη δουλειά ως μόνιμο προσωπικό, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με την ερμηνευτική EΓΚΥΚΛΙΟΣ, οι συμβασιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με μοριοδότηση για τη μέχρι τώρα προϋπηρεσία τους, χωρίς όμως η μοριοδότηση να εξασφαλίζει την πρόσληψή τους. Επίσης, δεν μοριοδοτείται η προϋπηρεσία που θα προκύψει στην περίπτωση σύναψης νέας σύμβασης ορισμένου χρόνου μέχρι το Μάρτη του 2018, όπως δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα από τις 7 Ιούνη 2017 (μέχρι εκείνη τη μέρα το Ελεγκτικό Συνέδριο επιτρέπει την πληρωμή των μισθών για την εργασία που πρόσφεραν) μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν αναφέρει κανέναν συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και «πετάει το μπαλάκι» στους δήμους να ορίσουν αυτοί τον αριθμό των θέσεων εργασίας. Με βάση τις μέχρι τώρα αιτήσεις, ο αριθμός των θέσεων δεν ξεπερνά τις 2.500 χιλιάδες, ενώ ακόμα και με βάση τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, ο αριθμός των σημερινών συμβασιούχων είναι υπερτριπλάσιος, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις συνέπειες που θα έχει η απόλυση χιλιάδων από τους σημερινούς εργαζόμενους.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget