ΔΑΣ ΟΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Καταγγέλλει νέο ατύχημα οκταμηνίτη εργαζόμενου

Δεύτερο ατύχημα εργαζόμενου με οκτάμηνη σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ σε λίγες μόλις μέρες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας. 
Όπως επισημαίνεται, ο εργαζόμενος στο πράσινο, χτύπησε το πόδι του και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί ράγισμα φτέρνας καθώς δούλευε με δικά του ακατάλληλα παπούτσια αφού δεν είχε πάρει - όπως και οι συνάδελφοί του - ειδικά για τέτοιες εργασίες - υποδήματα.
Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως άλλος εργαζόμενος, με οκτάμηνη σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ, κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του όταν κλήθηκε από το Δήμο Ν. Ιωνίας να καθαρίσει με άλλους συναδέλφους του ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και τσιμπήθηκε από κουνούπι με αποτέλεσμα να χρειαστεί την περίθαλψή του να την αναλάβει το Λοιμωδών.  
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Ιωνίας, σημειώνει πως «η χορηγία των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους αποδεικνύεται ζωτική ανάγκη για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του εργαζόμενου. Η έλλειψή τους βλάπτει σοβαρά την υγεία. Επαναλαμβάνουμε το γεγονός ότι ενώ οι συνάδελφοι μπαίνουν στον 4ο μήνα δουλειάς ακόμη δεν έχουν πάρει μέσα ατομικής προστασίας και γάλα. Χρησιμοποιούνται όμως σε δουλειές που είναι αναγκαία για την προστασία τους».
Μαζικά λοιπόν, «διεκδικούμε από τη Δημοτική Αρχή να δοθούν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα, να καλυφθεί από το Δήμο η περίθαλψη του εργαζόμενου και να μην χρησιμοποιούνται οι συνάδελφοι σε εργασίες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Με τη ζωή μας δεν θα παίξει κανένας».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget