ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Όλοι στην κινητοποίηση των υγειονομικών στις 20 Γενάρη στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση απαιτώντας από τη συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό διοργανώνουν σωματεία υγειονομικών την Τετάρτη, 20 Γενάρη στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας: «Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τη ζωή μας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων!».
Αποφάσεις έχουν πάρει μέχρι στιγμής τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Ευαγγελισμός»
Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 
«Δεν θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τη ζωή μας, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων! Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πάρει πίσω το σχέδιο-έκτρωμα!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.
Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε αγώνα για να αποτραπεί το νέο έγκλημα. «Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα, για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας στην Κοινωνική Ασφάλιση και να τις διευρύνουμε!», τονίζει, προσθέτοντας ότι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι βασική απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων πολλά χρόνια πριν την κρίση, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.
«Αυτοί που μας ξεζουμίζουν, αυτοί που κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που βγάζουν τεράστια κέρδη από φοροαπαλλαγές, αλλά και από το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και της ασθένειας, φροντίζουν για να απογειώσουν τα κέρδη τους μέσα από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Γι' αυτό ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων χειροκροτεί άλλη μια φορά τη σημερινή κυβέρνηση, όπως χειροκροτούσε και τις προηγούμενες», σημειώνει.
Παράλληλα, στηλιτεύει τις ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και ΟΣΝΙΕ, που χρόνια αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, κρύβοντας τον πραγματικό εχθρό μας, που είναι το κεφάλαιο και το κράτος του.
Τονίζει ότι «οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε αυτά τα συνδικαλιστικά όργανα έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική πολιτική μέσα στους εργασιακούς χώρους, στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη γραμμή της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια, την ανταγωνιστικότητα των ομίλων. Τώρα καταγγέλουν τις συνέπειες!
Δυναμώνουμε τον αγώνα στον κλάδο μας, σε κάθε νοσοκομείο, ίδρυμα, υγειονομική μονάδα. Οργανώνουμε την λαϊκή αντεπίθεση!
Ο αγώνας μας, για να έχει αποτελέσματα, είναι ανάγκη να δοθεί μαζικά, συλλογικά από τα σωματεία του κλάδου, να δοθεί μαζί με τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές κάθε περιοχής, τους σπουδαστές των σχολών Υγείας, τους φορείς των αναπήρων. Η υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης σημαίνει αγώνα κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει και προωθεί τα σχέδιά τους. Αυτός ο προσανατολισμός θα δώσει στον αγώνα μας το κατάλληλο περιεχόμενο, τη μαχητικότητα και την προοπτική που χρειαζόμαστε για να αποκρούσουμε την επίθεση, να ανακτήσουμε τις απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, ώστε να αξιοποιούνται οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και τα επιτεύγματα της επιστήμης για την κάλυψη των αναγκών μας. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί».
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο συνημμένο.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget