«INVEST IN GREECE FORUM» Ντ. Βελκουλέσκου (ΔΝΤ): Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα στο Ασφαλιστικό

Περισσότερα μέτρα στο Ασφαλιστικό απαιτεί το ΔΝΤ προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Ταμείου στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου μιλώντας με τους υπόλοιπους τρεις εκπρόσωπους των δανειστών στο συνέδριο «Invest in Greece Forum», στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με το «Bloomberg», η Ντέλια Βελκουλέσκου ισχυρίστηκε ότι χρειάζονται πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και υποστήριξε την πάγια θέση του ΔΝΤ για μια αξιοσημείωτη απομείωση του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδας. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με τη διευκόλυνση των επενδύσεών τους.
Οι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (EKT) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM) άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι τα μέτρα δεν έχουν τελειώσει, καθώς υποστήριξαν ότι παραμένουν ανοιχτές ακόμα σημαντικές προκλήσεις, αν και ανέφεραν πως έχει σημειωθεί πρόοδος.
Τόνισαν πως αισιοδοξούν ότι τα όποια προβλήματα θα επιλυθούν και πως η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το Γενάρη κι έπειτα θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget