Αποζημίωση στο 100% από την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ζητά ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ

Να αποζημιωθούν οι μέτοχοι της ΔΕΗ στο 100% από την ανεξαρτητοποίηση του ΑΔΜΗΕ που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές ζητά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης.
Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «η διοίκηση της ΔΕΗ θα στηρίξει την προσπάθεια του βασικού μας μετόχου για την υλοποίηση της συμφωνίας με τον πιο αποδοτικό τρόπο τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους λοιπούς μετόχους». Επικαλείται σχετική δήλωση του υπουργού Ενέργειας Π. Σκουρλέτη και επισημαίνει ότι «υπάρχουν αρκετά σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τον πλέον ορθό και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να διασφαλισθεί, όπως δήλωσε και ο αρμόδιος υπουργός, πλήρως η κατά το 100% αποζημίωση της ΔΕΗ και κατ´ επέκταση το συμφέρον της επιχείρησης με απόλυτο σεβασμό έναντι των δικαιωμάτων όλων των μετόχων».
Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, η αποζημίωση της ΔΕΗ θα προέλθει από τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση του 49% και από ένα τμήμα (έως 10%) των κερδών προ φόρων του νέου ΑΔΜΗΕ σε βάθος χρόνου.
Οι δηλώσεις τόσο του υπουργού όσο και του προέδρου της ΔΕΗ κάνουν ορατές τις συγκρούσεις συμφερόντων που έγιναν και θα γίνουν για τον έλεγχο της «απελευθερωμένης» αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, στην οποία οδηγεί η ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget