«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Ζητά την έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Την έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ αύριο Τρίτη 20 Μάρτη στις 10 π.μ. με θέμα την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη στάση του προεδρείου ζητά η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».
Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ σημειώνει:
«Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι το προεδρείο της ΓΣΕΕ προχώρησε σε συμφωνία με τις εργοδοτικές ενώσεις και μάλιστα πραγματοποιώντας κρυφά συνάντηση μαζί τους.
Προχωρήσατε στη συμφωνία χωρίς να κρατήσετε ούτε καν τους τύπους. Δεν συνεδρίασε κανένα όργανο που δείχνει τη βιασύνη σας να συνυπογράψετε την πολιτική εργοδοτικών οργανώσεων και κυβέρνησης. Γνωρίζετε επίσης ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων, στον κλάδο των τροφίμων, των ηθοποιών και μουσικών και κινητοποιήσεις άλλων κλάδων.
Tο κοινοποιημένο με εξώδικο προς τους εργοδότες πλαίσιο αιτημάτων καθώς και οι αποφάσεις του ΓΣ της ΓΣΕΕ είναι διαφορετικά από αυτά που συμφωνήσατε.
Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου ήταν η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ αύριο 20 Μάρτη στις 10 π.μ. με θέμα την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη στάση του προεδρείου».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget