ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ Με μαζική συμμετοχή απαντάμε στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης

Απέναντι στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου, με τα νέα μέτρα - «φωτιά» που φέρνουν η τρίτη «αξιολόγηση» και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018, απέναντι στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας μπορεί και πρέπει να στείλει ένα δυνατό μήνυμα εργατικής - λαϊκής αντίστασης, να συμβάλει στην προσπάθεια για παραπέρα άνοδο των αγώνων, για το πέρασμα στην αντεπίθεση.
Σε συνέχεια των πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων που ξεδιπλώνουν ταξικά συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα, συνταξιουχικές οργανώσεις, Λαϊκές Επιτροπές απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα που φορτώνονται όλο και πιο βαριά στην πλάτη του λαού, τα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη και η μάχη για την επιτυχία τους στην οποία ρίχνονται οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, δίνουν απάντηση τόσο στη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, όσο και στα απατηλά προπαγανδιστικά περιτυλίγματα που την συνοδεύουν. Απέναντι στην απάτη της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα να αντιτάξουν τις δικές τους ανάγκες και διεκδικήσεις.
Να σημάνει εργατικός - λαϊκός συναγερμός
Μια ματιά στις ανοιχτά διατυπωμένες αξιώσεις του κεφαλαίου και σε όσα ετοιμάζει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα για να τις ικανοποιήσει, είναι αρκετή για να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να σημάνει εργατικός - λαϊκός συναγερμός:
  • Η τρίτη «αξιολόγηση», τα αντιλαϊκά παζάρια για την οποία ξεκίνησαν και επισήμως την περασμένη βδομάδα, φέρνει παραπέρα συρρίκνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Επιβολή νέων εμποδίων στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων (επιβεβαιώνοντας ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης «πάει πακέτο» με την ένταση του αυταρχισμού και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων), ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και επιτάχυνση κατασχέσεων σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών για τα «κόκκινα» δάνεια, νέα καρατόμηση προνοιακών επιδομάτων, ιδιωτικοποιήσεις...
  • Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, προβλέπει επιπλέον βάρη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που ξεπερνούν τα 1,8 δισ. ευρώ, με νέα ένταση της φοροληστείας και νέες μεγάλες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, την ίδια ώρα που προβλέπει ανάπτυξη 2,4%...
  • Η κυβέρνηση κλείνει συμφωνίες που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα και το λαό σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» του κεφαλαίου και την κάλυψη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών επιβαρύνουν οικονομικά ακόμα πιο πολύ το λαό, όπως με την αναβάθμιση των «F-16» κόστους 2,4 δισ. ευρώ, που έρχεται να προστεθεί στα δισ. ευρώ που πληρώνει ο λαός κάθε χρόνο για τις «συμβατικές υποχρεώσεις» της λυκοσυμμαχίας.
Μάχες σε όλα τα μετερίζια
Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, απέναντι στους ανθρώπους τους μέσα στο εργατικό κίνημα, στέκονται τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι αγωνιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, όλες οι δυνάμεις που δίνουν τη μάχη για να διαμορφωθούν οι όροι που θα επιτρέψουν να δοθεί ενιαία ταξική απάντηση ενάντια στην ενιαία επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο και τα όργανά του.
Τα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη δεν είναι μια τουφεκιά στον αέρα, αλλά μια μάχη στην οποία οι ταξικές δυνάμεις θα φτάσουν σχεδιασμένα, μέσα από τις πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνουν όλο αυτό το διάστημα.
Τα ταξικά συνδικάτα μπαίνουν μπροστά στη μάχη, αναλαμβάνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μια μάχη που συνδέεται συνολικά με τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, επιδρά στις συντάξεις, στις παροχές, τα επιδόματα κ.ο.κ., συνδέεται αντικειμενικά με την πάλη ενάντια στο συνολικό αντεργατικό πλαίσιο και για αυτό αποτελεί ένα βασικό σημείο αντιπαράθεσης με τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που την υπηρετούν. Είναι σημαντική παρακαταθήκη, εφόδιο για τη δουλειά του επόμενου διαστήματος, η πρόταση των 530 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Οπως είναι και απροκάλυπτος ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού: Χαρακτηριστικά, στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, μόλις πριν λίγες μέρες, όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, η πλειοψηφία της διοίκησης «σφύριξε αδιάφορα» και αναλώθηκε στις γνωστές... «διαπιστώσεις» για την «κατάσταση του κινήματος», επιχειρώντας να κουκουλώσει το ρόλο της για αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Εξίσου χαρακτηριστικά, στον ΟΤΕ όπου οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο: Τους καλεί να απεργήσουν για ψίχουλα, διατηρεί το μισθολογικό διαχωρισμό τους, αποφεύγει συστηματικά την ενιαία οργάνωση και πάλη για το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
Παράλληλα, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές δίνουν τη μάχη ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών και καταθέσεων. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες να μη συμβιβαστούν με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα. Απέναντι στην κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών, οργανώνονται κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε Ειρηνοδικεία όπου γίνονται πλειστηριασμοί. Εχουν ήδη συγκροτηθεί Επιτροπές από τη Γραμματεία Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας κ.ά., όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή νομικών και οικονομικών συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.
Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προσπαθούν ταυτόχρονα η πάλη ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζονται να φέρουν κυβέρνηση - κουαρτέτο - κεφάλαιο, η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων, να γίνει υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερων συνδικάτων, περισσότερων εργαζομένων, να εκφραστεί ένα πλατύ κύμα καταδίκης. Το χτύπημα της απεργίας είναι έκφραση της προσπάθειας του κεφαλαίου να βάλει στον «πάγο» τους εργατικούς αγώνες, η επίθεση αυτή πάει μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας στους χώρους δουλειάς.
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία των συλλαλητηρίων!
Στις μέρες που απομένουν μέχρι τις 9 Νοέμβρη, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των συλλαλητηρίων: Με Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων που θα συζητούν για το περιεχόμενό τους, θα παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής αλλά και μέτρα για να είναι αυτή η συμμετοχή μαζική, να γίνει υπόθεση πλατιά των εργαζομένων. Με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, με κάθε μορφή που μπορεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των εργαζομένων, στο να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά στα συλλαλητήρια, απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και ενάντια στο κλίμα «ανοχής» και «προσμονής» που επιδιώκει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση.

Μέσα από μια τέτοια διαδικασία και μέσα από τη μαζική συμμετοχή στα ίδια τα συλλαλητήρια, μπορούν να μετρηθούν βήματα συνολικά στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος: Για τη μαζικοποίηση και το ζωντάνεμα της λειτουργίας των σωματείων, με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν ενεργά μέρος στη συζήτηση και στην υλοποίηση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών. Για σωματεία που θα κατακτούν σαφή ταξικό προσανατολισμό, οργανώνοντας σε κάθε τους βήμα τη σύγκρουση και όχι τη συνεργασία με την εργοδοσία. Στοχεύοντας στη συνολική αντεργατική στρατηγική του κεφαλαίου, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών που σημειώθηκαν στα χρόνια της κρίσης, να προβάλλουν αιτήματα που αντιστοιχούν στις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, η ικανοποίηση των οποίων προϋποθέτει συνολική σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget