ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ Στόχος να αποτελέσει σταθμό στην παραπέρα άνοδο των αγώνων

Από παλιότερο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη
Απέναντι στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζουν κυβέρνηση και κουαρτέτο για λογαριασμό του κεφαλαίου, με την 3η «αξιολόγηση» η οποία έρχεται αμπαλαρισμένη με τα γνωστά παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης», «εξόδου από τα μνημόνια» κ.ο.κ., το ταξικό εργατικό κίνημα βρίσκεται σε θέση μάχης: Χωρίς να χάνει χρόνο παίρνει μέτρα για την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων και του λαού.
Το συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6.30 μ.μ., μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν μαζικό και μαχητικό σταθμό για την παραπέρα άνοδο των εργατικών - λαϊκών αγώνων.
Αγωνιστικός σχεδιασμός και πρόγραμμα
Η μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, η πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλειάς, η ανάπτυξη αγωνιστικού σχεδιασμού και προγράμματος δράσης από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα σε όλη τη χώρα μπορούν από την αρχή και αποφασιστικά να «κόψουν τον βήχα» σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναφέρει τα όσα προκλητικά ισχυριζόταν πριν από τον προηγούμενο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, ότι δήθεν η επίθεση αυτή έχει την έγκριση ή τουλάχιστον την ανοχή του λαού γιατί τάχα δεν υπάρχουν αγωνιστικές λαϊκές αντιδράσεις.
Απέναντι στο ξεδίπλωμα και την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων αντιλαϊκών μέτρων, απέναντι στα νέα αντεργατικά χτυπήματα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κεφάλαιο - κουαρτέτο, με αιχμή του δόρατος την επιβολή πρόσθετων εμποδίων στο δικαίωμα της απεργίας και συνολικότερα στη συνδικαλιστική δράση, απέναντι στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας μέσα στους χώρους δουλειάς, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να περάσουν στην αντεπίθεση, να προτάξουν την πάλη για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και την κάλυψη των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 9 Σεπτέμβρη, «απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των τεσσάρων μνημονίων. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειές μας, να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος».
Παίρνει το νήμα από σημαντικές εργατικές κινητοποιήσεις
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μια μάχη που δίνεται στον αέρα. Παίρνει το νήμα από τις κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα:
-- Από τις πανελλαδικές απεργίες και τις δεκάδες άλλες κινητοποιήσεις μπροστά στον προηγούμενο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, η οποία κορυφώθηκε με τα νέα βάρβαρα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου, όπως η νέα περικοπή των συντάξεων, η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.ά.
-- Από το Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων και την πανελλαδική διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, που αποτέλεσαν κορύφωση μιας πλούσιας δραστηριότητας σε όλη τη χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.
-- Από τις σημαντικές απεργιακές μάχες που δόθηκαν και μέσα στο καλοκαίρι σε πολλούς κλάδους, όπως στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στο Εμπόριο, στο Μέταλλο, στην Τοπική Διοίκηση, αλλά και σε μια σειρά άλλων χώρων δουλειάς, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στην απληρωσιά, στις απολύσεις, στην «απελευθέρωση» του ωραρίου και τη δουλειά - λάστιχο.
Να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη
Ολες αυτές οι κινητοποιήσεις έβαλαν στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη, η προετοιμασία των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για την επιτυχία του μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά να γίνει η πάλη αυτή ακόμα περισσότερο υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη.
Ηδη, στην πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/8 από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν μέτρα και πρωτοβουλίες προκειμένου το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ να αποτελέσει πραγματικά έναν τέτοιο σταθμό για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών.
Στο επίκεντρο μπαίνει η δράση που πρέπει να αναπτυχθεί σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο,με συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις των Επιτροπών Αγώνα, αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο και μέτρα για να υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις στην πράξη.
Απαραίτητη προϋπόθεση, με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στο χέρι, να γίνει πλατιά συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα του νέου γύρου της αντιλαϊκής επίθεσης, για την απάτη των «αφηγημάτων» της κυβέρνησης και όλων των αστικών επιτελείων, για την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν αγωνιστική απάντηση τόσο στην προσπάθεια στράτευσής τους στους αντεργατικούς «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου, όσο και στην καλλιεργούμενη μοιρολατρία και απογοήτευση.
Σημαντικές πρωτοβουλίες στο δρόμο προς το συλλαλητήριο
Μεγάλη σημασία, εξάλλου, έχουν οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν στην πορεία προς το συλλαλητήριο, για την ενίσχυση της κοινής δράσης των εργαζομένων, για το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στη Θεσσαλονίκη, στη σύσκεψη της Τετάρτης, αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες για τα εργατικά ατυχήματα, καθώς και κοινή δράση Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για τον ΟΑΣΘ. Επίσης, στις 1 και 2 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν πικετοφορίες στη Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Με αυτόν τον προσανατολισμό, οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν έγκαιρα στη μάχη για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή: Για την άνοδο της οργάνωσης και του αγώνα, για να δοθεί μαζική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, για να βγουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget