Η τροπολογία δεν απαντάει στις αγωνίες και στα αιτήματα των συμβασιούχων (VIDEO)

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν απαντά στις αγωνίες και τα αιτήματα όλων αυτών που μέρες τώρα αγωνίζονται για τη διασφάλιση της δουλειάς τους», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, σχολιάζοντας την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους της καθαριότητας.
Επισήμανε ότι για όλους τους συμβασιούχους το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά μπορεί να ικανοποιηθεί με έναν τρόπο: «Η κυβέρνηση να μετατρέψει τώρα τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Έτσι θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους και οι δήμοι θα έχουν τους αναγκαίους εργαζόμενους για την καθαριότητα».
Ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε ότι η ενισχυμένη πριμοδότηση τους, που προβλέπει η τροπολογία, για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεν ξεπερνάει τη μοριοδότηση άλλων κριτηρίων, που σημαίνει ότι δεν διασφαλίζει τη δουλειά των ήδη συμβασιούχων. Πρόσθεσε, ότι η αφαίρεση του ορίου ηλικίας των πενήντα ετών που έθετε η αρχική τροπολογία, αποτελεί ένα βήμα για όλους αυτούς που βρίσκονται στη δύσκολη ηλικία των 50 - 67 ετών, ωστόσο ούτε αυτό από μόνο του μπορεί να διασφαλίσει την πρόσληψή τους μέσω του ΑΣΕΠ. Ενδεικτικά ανέφερε το παράδειγμα των συμβασιούχων του Ευαγγελισμού, όπου με βάση την κυβερνητική ρύθμιση, το 70% έμεινε εκτός του διαγωνισμού.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων γιατί στηρίζει την παράδοση όλων των κερδοφόρων αρμοδιοτήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους. «Αν πράγματι θέλετε να μην πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους δεν έχετε παρά να καταργήσετε το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει, εσείς όμως το αφήνετε άθιχτο. Έτσι οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν προετοιμαστεί εδώ και καιρό να πάρουν αυτό το φιλέτο», είπε, στηλιτεύοντας παράλληλα τη στάση δημάρχων «λαγών» όπως της Θεσσαλονίκης, που ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες.
Ο Χρήστος Κατσώτης κάλεσε τους συμβασιούχους να βγάλουν συμπεράσματα και από τη στάση της ΝΔ που ζητάει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να δοθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες.
«Οι συμβασιούχοι για άλλη μια φορά έφεραν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της σταθερής δουλειάς», υπογράμμισε. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να γενικεύσουν αυτό τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά, ενάντια σε αυτό το καθεστώς ζούγκλας, που έχουν δημιουργήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget