ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «Στον αέρα» και μεταξύ ομηρίας και ανεργίας χιλιάδες συμβασιούχοι

Σαφής παραδοχή του υπουργού Εσωτερικών πως παραμένουν «στον αέρα» και μεταξύ ομηρίας και ανεργίας χιλιάδες συμβασιούχοι και με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «δεν δημιούργησα την παραμικρή προσδοκία ότι θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου» και πως «κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανακριβές».
Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται ότι η ρύθμιση δεν καλύπτει το σύνολο των συμβασιούχων, αφού πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προκύψουν 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας κατόπιν διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, όταν ο αριθμός των συμβασιούχων είναι πολλαπλάσιος. «Ξεκινάμε κατ' αρχάς με 2.500 θέσεις εργασίας που μπορούν να γίνουν πολύ παραπάνω» ισχυρίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, μεταφέροντας την ευθύνη στους δήμους που καλούνται να υποβάλουν αιτήματα για θέσεις εργασίας εφόσον όμως διαβεβαιώσουν ότι η σχετική δαπάνη για τη μισθοδοσία θα καλυφθεί από τα δημοτικά τέλη!
Σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στην τροπολογία ο υπουργός Εσωτερικών, «δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό» για τις 2.500 θέσεις εργασίας και μέχρι την ολοκλήρωσή του θα υπάρξουν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ο Π. Σκουρλέτης απέφυγε να μιλήσει για οριστική λύση του προβλήματος, κάνοντας λόγο για «ρεαλιστική διέξοδο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» και επικαλέστηκε «τα προβλήματα σε αυξημένη τουριστική περίοδο» για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι οι κυβερνήσεις του δημιούργησαν το πρόβλημα.
Από την ΝΔ ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκλεινε το μάτι ρουσφετολογικά στους συμβασιούχους με την ανανέωση των συμβάσεων και αναφέρθηκε σε δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που έλεγε ότι «η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου θα είναι θετική». Ανέφερε επίσης πως είναι φωτογραφική η μοριοδότηση υπέρ των συμβασιούχων με δύο οκτάμηνα και ζήτησε νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε η τοπική διοίκηση «να αποφασίζει τον τρόπο που θα μαζεύει τα σκουπίδια», δηλαδή να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτικών επιχειρήσεων στην καθαριότητα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget