ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΪΜΠΛΕ Αν το ΔΝΤ αποχωρήσει, θα χρειαστεί νέο μνημόνιο για την Ελλάδα

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Σαφώς για τέταρτο μνημόνιο μιλάει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει διότι το τρίτο μνημόνιο θα είναι παρωχημένο.
Σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» αναφέρει πως «εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση και αν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο».
Προσθέτει πως «εάν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο, θα έχουμε μια κατάσταση όπου θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν εξαιρετικά χαλαρός. Η γερμανική Bundestag πρώτα θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος» και υπενθυμίζει ότι «το πρόγραμμα συμφωνήθηκε με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ».
Με τις δηλώσεις του επαναλαμβάνει πως με ή χωρίς ΔΝΤ τα αντιλαϊκά μέτρα είναι δεδομένα και διαρκείας στην Ελλάδα και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα γίνουν χειρότερα αν δεν υλοποιηθούν τα συμφωνημένα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.
Ο Β. Σόιμπλε αναφέρθηκε και στη διοίκηση Τραμπ στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως σκοπεύει να εργαστεί «όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικά», αλλά έδειξε τη διαφωνία του με μέτρα οικονομικού προστατευτισμού, λέγοντας πως «όποιος θέλει ανάπτυξη, και θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι φιλική προς την ανάπτυξη, πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών», προσθέτοντας ότι «ο προστατευτισμός μπορεί να παρουσιάσει βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά σχεδόν πάντα είναι καταστροφικός μακροπρόθεσμα».
Κατηγόρησε τη Ρωσία πως προσπαθεί να επηρεάσει χώρες με ψευδείς ειδήσεις, αναφέροντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προσπάθειες επιρροής μέσω δυσφήμησης και ψεμάτων και ψευδών ειδήσεων» και σημείωσε ότι «κάποιοι άνθρωποι παραπλανώνται από τις ψευδείς ειδήσεις από τη ρωσόφωνη, επιχορηγούμενη και κατευθυνόμενη από το κράτος τηλεόραση. Δεν μπορεί κανείς να το περιγράψει αυτό ως οτιδήποτε άλλο παρά από έναν πόλεμο προπαγάνδας».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget