ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ Απαίτησε άμεση υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στη βάση του 2009 και αναπλήρωση των απωλειών

Την άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), στη βάση του 2009 και την αναπλήρωση των απωλειών των επτά προηγούμενων χρόνων από την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν απαίτησε για άλλη μια φορά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), το απόγευμα της Τρίτης 17 Γενάρη. Ταυτόχρονα με τη συνάντηση έγινε και κινητοποίηση που συμμετείχαν αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εργαζόμενων από χώρους δουλειάς, από το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου της Αττικής, το αντίστοιχο της Εύβοιας-Βοιωτίας-Αυλώνα, από τα επιχειρησιακά Σωματεία ΠΕΙΦΑΣΥΝ, «LOREAL», «BERGER» και εκπρόσωποι των εργαζομένων από ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥNΦΑ, «ΚLEVA».
Οι φαρμακοβιομήχανοι χαρακτήρισαν ως ...υπερβολικό το αίτημα που έθεσε η ΟΕΦΣΕΕ και ζήτησαν η συζήτηση να γίνει στη βάση του νέου εργασιακού τοπίου που επιχειρείται να διαμορφωθεί, δηλαδή στη βάση της εθνικής ΣΣΕ (βασικός μισθός 586 ευρώ).
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν αποκαλυπτική, καθώς έγινε εμφανέστατη η πρόθεση να τελειώνουν με ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι τώρα και εμπεριέχεται στη σύμβαση του 2009 (βασικός μισθός 871 ευρώ, περιλαμβάνοντας τριετίες, επιδόματα και άλλες μισθολογικές και θεσμικές κατακτήσεις). Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, παρά την προσπάθεια να το κρύψουν, ομολόγησαν ότι στόχευση της νέας σύμβασης που προτείνουν είναι να διαμορφώσουν το νέο έδαφος και πλαίσιο στο οποίο θα προχωρήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δηλαδή στο πλαίσιο στο οποίο θα έρθουν οι επενδύσεις και όπως χαρακτηριστικά είπαν «εδώ καθορίζουμε τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας». Με λίγα λόγια το περιεχόμενο και η ουσία της σύμβασης που προτείνεται είναι πολιτική πρόταση πίσω από την οποία στοιχίζονται και ευθυγραμμίζονται όλοι οι βιομήχανοι.
Παράλληλα, ο ΣΦΕΕ παραδέχτηκε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εργοδοτική οργάνωση στο φάρμακο, η οποία βγαίνει μπροστά εκφράζοντας και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου (φαρμακαποθήκες, καλλυντικά κ.λπ.), αποτυπώνοντας σε αυτή την παραδοχή τη στόχευση για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων του κλάδου.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώτα Ταβούλαρη, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε χιλιοστό από ό,τι έχουμε κατακτήσει. Με βάση την κουβέντα που προηγήθηκε με τους φαρμακοβιομήχανους, θα συζητήσουμε στους χώρους δουλειάς με τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου για να οργανώσουμε την πάλη για τη διεκδίκηση της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ στην κατεύθυνση της κάλυψης των απωλειών μας και βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων».
Σημειώνεται ότι η ΟΕΦΣΕΕ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, ενημερώσεις και πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget