ΕΤΑΙΡΕΙΑ «VICTUS» Με 24ωρη απεργία σήμερα απαντούν στις τέσσερις απολύσεις - Συμπαράσταση από το ΣΕΤΗΠ

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Πέμπτη 23 Μάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Victus», αντιδρώντας στις απολύσεις τεσσάρων συναδέλφων τους. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 22 Μάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας μόλις ανακοινώθηκαν οι τέσσερις απολύσεις απάντησαν άμεσα στην εργοδοσία με την πραγματοποιώντας στάση εργασίας.
«Η εταιρεία "Victus" έχει δημιουργηθεί από τις "Wind" και "Vodafone" για τη συλλειτουργία του δικτύου και όπως όλες οι εταιρείες του κλάδου έχει εντατικοποιήσει την εργασία στο έπακρο, χρησιμοποιεί την επινοικίαση εργασίας και το μπλοκάκι, εργολαβοποιεί κομμάτια, "κόβει" όσα περισσότερα δικαιώματα μπορεί», σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία και στο επιχειρησιακό τους σωματείο.
Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ σημειώνει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντικατάστασης προσωπικού: Απολύει εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς και τους αντικαθιστά με νέους με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς και γι' αυτό αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ.
Οι απολύσεις στη "Victus" έρχονται μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση συνολικά στις ζωές μας, με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι βασική πλευρά της νέας συμφωνίας ΣΕΒ -κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία, μαζί με το περαιτέρω χτύπημα μισθών - συντάξεων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της "Victus" που παρά τις συνεχείς προσπάθειες της εργοδοσίας, παρά την πίεση συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Η αγωνιστική τους στάση μας δίνει δύναμη. Θα σταθούμε μαζί τους με οποιοδήποτε τρόπο.
Τίποτα δεν είναι χαμένο, τίποτα δεν είναι από τα πριν καθορισμένο! Υπάρχει θετική πείρα!!!
Καμιά υποταγή στις απαιτήσεις της εργοδοσίας! Όλοι μαζί μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Οργανωνόμαστε στο επιχειρησιακό μας σωματείο και στο κλαδικό μας, το ΣΕΤΗΠ.
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Απαντάμε με πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη.
Απέναντι στην επίθεση στις ζωές μας, απέναντι στην τρομοκρατία εργοδοσίας προτάσσουμε τη δικιά μας ταξική ενότητα. Την ενότητα των εργαζομένων για πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και να παλέψουμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας με επίκεντρο τις ανάγκες μας που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς για την πάλη ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα με στόχο να δώσουμε δυναμική πανελλαδική απεργιακή απάντηση που θα συμβάλλει στην κλιμάκωση της πάλης για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget