Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε πόλεις της Πελοποννήσου

Μήνυμα αντίστασης, αντεπίθεσης και κλιμάκωσης του αγώνα από τους απεργούς διαδηλωτές σε πόλεις της Πελοποννήσου.
Στην Καλαμάτα
Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 π.μ., στην πλ. 23ης Μαρτίου όπου πέρα από το πλήθος κόσμου που έφτασε, προσήλθε και η μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στις 9.00 το πρωί στον κόμβο Μεσσήνης, από όπου έφτασαν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση.
Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης από τον Δήμητρη Δουρούμη, ενώ ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, πρόεδρο του Σωματείου ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Ακολούθησε πορεία των τρακτέρ μαζί με τους διαδηλωτές-απεργούς στους δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε στο κατάστημα της ΔΕΗ Καλαμάτας όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και στήθηκε μπλόκο με τα τρακτέρ. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συνάντησε το διοικητή του καταστήματος και ζήτησε να δοθεί εδώ και τώρα οδηγία να μην κοπεί κανένα ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι, να δοθεί εντολή να επανασυνδεθούν εδώ και τώρα όλα τα ρεύματα που κόπηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν προκλητικά ότι «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ότι εκτελούν εντολές τις κυβέρνησης». Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία αποχώρησε και ενημέρωσε τους διαδηλωτές, καλώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στη βάρβαρη πολιτική των κυβέρνησης - ΕΕ και κεφαλαίου. Έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στη μεγάλη παναγροτική - παμπελοποννησιακή κινητοποίηση το Σάββατο 14 Νοέμβρη στον Ισθμό της Κορίνθου.
Στη Σπάρτη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργατών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νέων και γυναικών. Ξεχώρισε το μπλοκ τουΑγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και κάλεσαν στην παμπελοποννησιάκη κινητοποίηση αγροτών, που οργανώνει η Επιτροπή Μπλόκων Πελοποννήσου, το Σάββατο 14 Νοέμβρη στον Ισθμό Κορίνθου. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν  εκπρόσωποι σπουδαστών του ΤΕΙ Σπάρτης, ενώ διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης από σπουδαστές του ΕΠΑΣ Μαθητείας - ΟΑΕΔ Σπάρτης.
Η κεντρική ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας Λακωνίας του ΠΑΜΕ έγινε από την Ελένη Βαλιώτη, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Λακωνίας, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της «Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα και κατήγγειλε τις απολύσεις 6 εργαζομένων στο συσκευαστήριο ΑΛΕΑ στο Νομό Λακωνίας.
Στον Πύργο
Με μία μεγάλη σε συμμετοχή και παλμό πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών σωματείων. Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πάνος Γιάνναρος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, ο Άγγελος Μπούζης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηλείας, οΒασίλης Στεργίου, πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, οΑντρέας Τσίρος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας και οΛάζαρος Ασμής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας. Την κεντρική ομιλία έκανε η Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πύργου. Στην κεφαλή της πορείας ήταν τα τρακτέρ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και το κεντρικό πανό της Γραμματείας Ηλείας του ΠΑΜΕ. Ακολουθούσαν οι αγρότες, οι οικοδόμοι, οι φοιτητές του ΤΕΙ μαζί με μαθητές, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, η ΟΓΕ, οι έμποροι και ΕΒΕ και οι εργαζόμενοι του Δημοσίου. (Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία)
Στο Αίγιο
Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγ. Λαύρας όπου από κοινού εργαζόμενοι, αγρότες, μαθητές, εκπαιδευτικοί στην ιδιωτική εκπαίδευση έδωσαν το μαζικό παρόν για να καταδικάσουν την ασκούμενη πολιτική. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ μίλησε ο Βασίλης Μητρόπουλος μέλος της διοίκησης του συνδικάτου Οικοδόμων ενώ από τους αγρότες μίλησε ο Θανάσης Χελάκης πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρινιάς», ο οποίος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι αγρότες το Σάββατο 14 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στον Ισθμό της Κορίνθου.  
Στο Άργος
Mαζική η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Από τα ξημερώματα οι ταξικές δυνάμεις του νομού περιφρούρησαν το super market Carrefour-Mαρινόπουλος στο Άργος και μετέπειτα σωματεία και εργαζόμενοι του νομού μαζί με την ΠΑΣΥ Αργολίδας συγκεντρώθηκαν στη κεντρική πλατεία της πόλης. Συμμετείχαν και χαιρέτισαν από το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας η Γιάννα Βλάχου, από την  επιτροπή αγώνα τουρισμού-επισιτισμού Ευαγγελία Σπανού, από τον πρόεδρο Ξυλουργών Αργολίδας και μέλος της ΠΑΣΕΒΕ Γιώργος Πινάτσης, από τους συνταξιούχος ΟΑΕΕ Άργους, Στέλιος Πινάτσης και από τον αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας Μιχάλης Κρόκος.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Παρασκευή Δημητράτζου μέλος του Δ.Σ ιδιωτικών υπάλληλων Αργολίδας. Το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι του σωματείου τεχνητών-οικοδόμων  Ναυπλίου, φοιτητές από το ΜΑΣ της σχολής θεατρικών σπουδών , μαθητές, καθηγητές, και από την επιτροπή ανέργων Αργολίδας. Η κλιμάκωση του αγώνα συνεχίζεται δυναμικά με το Πανπελοποννησιακο Συλλαλητήριο από την επιτροπή των μπλόκων των αγροτών Πελοποννήσου στο Ισθμό Κορίνθου το Σάββατο 14/11 στις 12 το μεσημέρι.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget