Ιανουαρίου 2017

«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, με την οποία καταγγέλλει την επίθεση με τραμπουκισμούς των χρυσαυγίτων στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου.
Η Ένωση καλεί τους γονείς του σχολείου να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές και να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, υπογραμμίζοντας ότι «αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».
Αναλυτικά, η Ένωση αναφέρει:
«Καταγγέλλουμε την παρουσία των χρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου. Κατάγγελλουμε όσους τον κάλεσαν και όσους με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα στο σχολείο.
Σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, ο Γιάννης Λαγός και οι μπράβοι του μπήκαν μέσα στο σχολείο ξυλοκοπώντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας, βρίζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς.
Τεράστιες οι ευθύνες της αστυνομίας, που ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν.
Τεράστιες επίσης και οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας, της Δημοτικής Αρχής, που ενώ θα μπορούσαν να καλέσουν νωρίτερα σε σύσκεψη τους γονείς, προκειμένου να λύσουν απορίες και να τους ενημερώσουν, δεν το έκαναν, αφήνοντας να φουντώνει η παραπληροφόρηση.
Αλήθεια, τώρα τους έπιασε ο πόνος στη Χρυσή Αυγή και ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα παιδιά μας; Πού ήταν όταν δεν είχαν βιβλία, δασκάλους, πετρέλαιο να ζεσταθούν;
Τι θέση πήραν στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και όχι για τα σχολεία, πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος; Πότε είπαν έστω και μισή κουβέντα για τον πόλεμο και για αυτούς που τον προκαλούν;
Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση τους είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή.
Καλούμε τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου, να μη φοβηθούν, να ορθώσουν το ανάστημά τους, απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που στοχοποιούν ανήλικα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους, τους καλούμε να τις αποδοκιμάσουν και να τις απομονώσουν.
Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, να υποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου.
Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.
Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα, καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων του Πειραιά.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, η  ΠΕΜΕΝ, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων, αναφέρουν:
«Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.
Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως το να φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένειά σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά.
Τα σωματεία μας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες, έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν την αλληλεγγύη τους, υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει του εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.
Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.
Η εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι, και για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής του Πειραιά, να υποδεχθούμε τα προσφυγοπούλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».

Την άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), στη βάση του 2009 και την αναπλήρωση των απωλειών των επτά προηγούμενων χρόνων από την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν απαίτησε για άλλη μια φορά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), το απόγευμα της Τρίτης 17 Γενάρη. Ταυτόχρονα με τη συνάντηση έγινε και κινητοποίηση που συμμετείχαν αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εργαζόμενων από χώρους δουλειάς, από το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου της Αττικής, το αντίστοιχο της Εύβοιας-Βοιωτίας-Αυλώνα, από τα επιχειρησιακά Σωματεία ΠΕΙΦΑΣΥΝ, «LOREAL», «BERGER» και εκπρόσωποι των εργαζομένων από ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥNΦΑ, «ΚLEVA».
Οι φαρμακοβιομήχανοι χαρακτήρισαν ως ...υπερβολικό το αίτημα που έθεσε η ΟΕΦΣΕΕ και ζήτησαν η συζήτηση να γίνει στη βάση του νέου εργασιακού τοπίου που επιχειρείται να διαμορφωθεί, δηλαδή στη βάση της εθνικής ΣΣΕ (βασικός μισθός 586 ευρώ).
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν αποκαλυπτική, καθώς έγινε εμφανέστατη η πρόθεση να τελειώνουν με ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι τώρα και εμπεριέχεται στη σύμβαση του 2009 (βασικός μισθός 871 ευρώ, περιλαμβάνοντας τριετίες, επιδόματα και άλλες μισθολογικές και θεσμικές κατακτήσεις). Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, παρά την προσπάθεια να το κρύψουν, ομολόγησαν ότι στόχευση της νέας σύμβασης που προτείνουν είναι να διαμορφώσουν το νέο έδαφος και πλαίσιο στο οποίο θα προχωρήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δηλαδή στο πλαίσιο στο οποίο θα έρθουν οι επενδύσεις και όπως χαρακτηριστικά είπαν «εδώ καθορίζουμε τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας». Με λίγα λόγια το περιεχόμενο και η ουσία της σύμβασης που προτείνεται είναι πολιτική πρόταση πίσω από την οποία στοιχίζονται και ευθυγραμμίζονται όλοι οι βιομήχανοι.
Παράλληλα, ο ΣΦΕΕ παραδέχτηκε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εργοδοτική οργάνωση στο φάρμακο, η οποία βγαίνει μπροστά εκφράζοντας και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου (φαρμακαποθήκες, καλλυντικά κ.λπ.), αποτυπώνοντας σε αυτή την παραδοχή τη στόχευση για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων του κλάδου.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώτα Ταβούλαρη, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε χιλιοστό από ό,τι έχουμε κατακτήσει. Με βάση την κουβέντα που προηγήθηκε με τους φαρμακοβιομήχανους, θα συζητήσουμε στους χώρους δουλειάς με τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου για να οργανώσουμε την πάλη για τη διεκδίκηση της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ στην κατεύθυνση της κάλυψης των απωλειών μας και βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων».
Σημειώνεται ότι η ΟΕΦΣΕΕ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, ενημερώσεις και πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις.

Στις 29 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί το 32ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη θα ενταθεί με κύριο στόχο να καταργηθούν τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες, αίμα και θυσίες .
Το 32ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων - ανέργων - συνταξιούχων, νέων και γυναικών των λαϊκών νοικοκυριών. Αξιοποιώντας την πλούσια δράση στην περιοχή μας το προηγούμενο διάστημα, βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα, είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά.
Με σύνθημά μας “Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη, μπορείς χωρίς αφεντικά” προχωράμε.
Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία ενάντια στην πολιτική που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν από κοινού κυβέρνηση - κουαρτέτο - κεφάλαιο με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Μετά την έγκαιρη παρέμβαση του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές επιχειρήσεις, την άμεση ανταπόκριση από εργαζόμενους του κλάδου, μέλη του Συνδικάτου, η εργοδοσία στην ταβέρνα «Βελιγράδι» στη Θεσσαλονίκη, υποχώρησε και οι δυο εργαζόμενες γύρισαν πίσω στη δουλειά.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων σε τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, που κινητοποιήθηκε άμεσα χθες Κυριακή με παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία «Βελιγράδι», στη Θεσσαλονίκη.
Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει:
«Ένα ακόμα παράδειγμα του τι αγώνας χρειάζεται σήμερα, με τι προσανατολισμό και χαρακτηριστικά, μέσα από τα συνδικάτα και σωματεία μας, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες υπόλοιπα ανά την Ελλάδα. Ότι κανένας δεν είναι μόνος του μέσα στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία ζούμε, ότι χρειάζεται να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά, ότι δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και να μοιρολατρούμε, να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.
Αυτό που όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουμε είναι πως μόνο στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις, μόνο όταν παλεύουμε για το δίκιο μας, για αυτά που δικαιούμαστε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες εργασιακές συνθήκες, σε καλύτερη ζωή. Κανένας δεν πρέπει να νοιώθει μόνος του μπροστά σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν έρθει, με αφορμή την κρίση, και που θα συνεχίσουν να φέρνουν προς όφελος μιας χούφτας εκμεταλλευτών και κηφήνων οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Στα πλαίσια αυτά το Συνδικάτο καλεί όλα τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, σε γενικό ξεσηκωμό, σε μέρα Πανελλαδικής δράσης του κλάδου, την Τετάρτη 25 Γενάρη, όπου θα κλιμακωθούν σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος.
Αιχμή της παραπάνω δράσης αποτελεί η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μισοασφάλιση, εντατικοποίηση των όρων εργασίας, καμία προστασία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας, ανεργία, είναι μερικά από αυτά που περνάμε σήμερα, στον 21ο αιώνα.
Καμία ανοχή στις πολιτικές που θέλουν να δουλεύουμε σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με δουλειά για όλους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με Συλλογικές Συμβάσεις στο ύψος των αναγκών μας.
Κανείς δεν είναι μόνος του! Οργανώσου στο Συνδικάτο σου και πάλεψε μαζί του!». 

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Σαφώς για τέταρτο μνημόνιο μιλάει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει διότι το τρίτο μνημόνιο θα είναι παρωχημένο.
Σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» αναφέρει πως «εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση και αν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο».
Προσθέτει πως «εάν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο, θα έχουμε μια κατάσταση όπου θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν εξαιρετικά χαλαρός. Η γερμανική Bundestag πρώτα θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος» και υπενθυμίζει ότι «το πρόγραμμα συμφωνήθηκε με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ».
Με τις δηλώσεις του επαναλαμβάνει πως με ή χωρίς ΔΝΤ τα αντιλαϊκά μέτρα είναι δεδομένα και διαρκείας στην Ελλάδα και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα γίνουν χειρότερα αν δεν υλοποιηθούν τα συμφωνημένα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.
Ο Β. Σόιμπλε αναφέρθηκε και στη διοίκηση Τραμπ στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως σκοπεύει να εργαστεί «όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικά», αλλά έδειξε τη διαφωνία του με μέτρα οικονομικού προστατευτισμού, λέγοντας πως «όποιος θέλει ανάπτυξη, και θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι φιλική προς την ανάπτυξη, πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών», προσθέτοντας ότι «ο προστατευτισμός μπορεί να παρουσιάσει βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά σχεδόν πάντα είναι καταστροφικός μακροπρόθεσμα».
Κατηγόρησε τη Ρωσία πως προσπαθεί να επηρεάσει χώρες με ψευδείς ειδήσεις, αναφέροντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προσπάθειες επιρροής μέσω δυσφήμησης και ψεμάτων και ψευδών ειδήσεων» και σημείωσε ότι «κάποιοι άνθρωποι παραπλανώνται από τις ψευδείς ειδήσεις από τη ρωσόφωνη, επιχορηγούμενη και κατευθυνόμενη από το κράτος τηλεόραση. Δεν μπορεί κανείς να το περιγράψει αυτό ως οτιδήποτε άλλο παρά από έναν πόλεμο προπαγάνδας».

Από την παρέμβαση
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση τριών εργαζομένων από την εταιρεία τηλεφωνικών πωλήσεων καρτών υγείας «Dynamic Solutions» - «Επιχείρηση ΕΥ club» πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, μόλις οι εργαζόμενες απαίτησαν το αυτονόητο, το μισθό δύο μηνών, η εργοδοσία τις απέλυσε.
Το Σωματείο καταγγέλλει, επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι της παρούσας επιχείρησης έχει γίνει συνήθεια να πληρωνόμαστε με ένα (και πολλές φορές πολύ παραπάνω) μήνα καθυστέρηση. Υπάρχει, όμως, η απαίτηση από την εργοδοσία να εργαζόμαστε και πέρα από τη σύμβασή μας, κάποια Σαββατοκύριακα, όταν η εταιρεία διαφημίζεται σε γνωστή εκπομπή της τηλεόρασης! Τη δουλειά αυτή δεν την πληρωνόμαστε (ίσως να δοθούν οι ώρες σε ρεπό), όπως δεν πληρωνόμαστε και τη βδομάδα της “εκπαίδευσης”. Τσάμπα δουλειά για αυτούς».
Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις απολυμένες, οι οποίες ζήτησαν το αυτονόητο.
Επισημαίνει ότι «έχουμε όλοι κοινό συμφέρον να παλέψουμε μαζί, και με το σωματείο μας και με τους όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
Είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει ανάπτυξη για τους επιχειρηματίες. Μισθοί πείνας, απλήρωτη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, τρομοκρατία και απολύσεις. Είναι οι συνθήκες για τις οποίες από κοινού έχουν συναποφασίσει οι εργοδότες, η ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να μας έχουν πιο φθηνούς, την ίδια στιγμή που τα κέρδη των επιχειρηματιών θα φτάνουν στον ουρανό.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τρομοκρατεί με απολύσεις και απειλές εργαζόμενους που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και βγαίνουν μπροστά για να παλέψουν για τη δουλειά και τη ζωή τους. Όλοι για έναν και ένας για όλους!».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget